Política 27/09/2014

"En set segles, només imposicions externes han anul·lat l'autogovern": el discurs de Mas, en 10 frases

El president de la Generalitat s'adreça als catalans, als espanyols i a la comunitat internacional per explicar-los que Catalunya vol votar

Ara
1 min
El president Artur Mas després de signar el decret de convocatòria del referèndum. / CRISTINA CALDERER

BarcelonaJust després de signar el decret de convocatòria de la consulta del 9-N, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha adreçat un missatge als ciutadans que ha volgut que traspassés fronteres. A continuació, deu de les frases més destacades:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "Signo aquest decret emparat per la llei de consultes, que és constitucional i estatutària"

2. "Al llarg de set segles, només imposicions externes han anul·lat l'autogovern"

3. "Estem oberts a pactar fins al darrer moment però no podem caure en el parany de l'immobilisme disfressat de legalitat"

4. "Volem decidir, volem votar i ara tenim el marc legal per fer-ho"

5. "La nostra unitat política, en la diversitat ideològica, per pactar una data i una pregunta contrasta amb aquells que només els uneix negar i que ho fan tot per no deixar fer res"

6. "Creiem que els problemes polítics s'han de resoldre votant i de manera civilitzada. Aquest és el nostre desig i el nostre compromís"

7. "És el repte que posem a les vostres mans. Serà un abans i un després en la història de Catalunya. Confio que sigui a fi de bé"

8. "Ara és el moment que cadascú hi pugui dir la seva. Ara és el moment d'exercir la responsabilitat individual de cadascú a les urnes."

9. [Adreçant-se a Espanya]: "Catalunya vol parlar, vol ser escoltada, vol votar. A ningú pot espantar-li. Quan Catalunya s'hagi manifestat democràticament, trobarem ponts de diàleg"

10. [En anglès]: "Volem diàleg i pau. Sabem que la democràcia és la manera més civilitzada de resoldre les dificultats"

AQUÍ PODEU VEURE, COMPLET, EL DISCURS, QUE HA ESTAT RETRANSMÈS PER TELEVISIÓ DE CATALUNYA

stats