FINANCES PÚBLIQUES
Política 03/04/2013

Xofers 121, treballadors a les 'ambaixades' 26

La Generalitat té gairebé cinc vegades més conductors que personal destinat a les delegacions exteriors. El Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya publica les dues xifres com a resposta a dues preguntes parlamentàries del PP

Roger Tugas
1 min
Roger Albinyana, Francesc Homs i Albert Royo presentant els objectius a l'exterior.

BarcelonaEl pes de l'acció exterior del Govern és força inferior a la magnitud de les crítiques que des dels cercles centralistes s'hi destinen. O almenys això es desprèn d'una resposta que el Govern ha donat al portaveu parlamentari del PP, Enric Millo, i que aquest dimecres ha publicat el 'Butlletí Oficial del Parlament' (BOPC). Segons les dades de l'executiu, les delegacions de la Generalitat a l'exterior van ocupar el 2012 en total 26 persones –16 a Brussel·les, 3 a París, 2 a Berlín, 2 a Nova York i 3 a Londres–, exactament les mateixes que el 2011 –amb la diferència que l'únic empleat que tenia la delegació a Buenos Aires el 2011 ja no hi és i que la delegació dels EUA va incrementar el seu pes d'un a dos empleats–. Una xifra, els 26 treballadors, que contrasta amb els prop de 7.500 que ocupa l'acció exterior de l'estat espanyol –incloent-hi les oficines econòmiques.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, en una altra resposta a una pregunta també de Millo, el Govern detalla igualment la seva plantilla de xofers, que ascendeix a 121 llocs de treball –103 gestionats per la subdirecció general de gestió de serveis i vehicles de representació, 14 pel departament de Territori i 4 per entitats públiques adscrites a aquest departament–. D'aquesta manera, la Generalitat disposa de 4,7 cops més de xofers que de persones empleades en les seves delegacions a l'exterior.

En la segona resposta, l'executiu també detalla que disposa de 73 vehicles i que en tenen dret d'ús el president i els expresidents, els consellers, els delegats del Govern, el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i el fiscal superior, els secretaris generals i, "a petició en funció de la disponibilitat, la resta d'alts càrrecs i càrrecs assimilats".

stats