Política 31/07/2019

Un jutge pregunta al fiscal si ha d'investigar Millo per no evitar les càrregues de l'1-O

Juristes per la República va presentar una querella per prevaricació que encara no està admesa

Ara
1 min
Enric Millo durant la seva intervenció sobre els pressupostos.

BarcelonaEl jutjat d'instrucció número 27 de Barcelona ha emès una interlocutòria en què demana al fiscal que emeti un informe sobre si considera que cal investigar l'exdelegat del govern espanyol Enric Millo per prevaricació per no ordenar a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil aturar les càrregues de l'1-O. L'associació Juristes per la República ha piulat el document assegurant que el magistrat admetia la querella, però el TSJC ha puntualitzat que la denúncia s'ha rebut però que la investigació a l'exdiputat del PP al Parlament no s'ha iniciat. Fonts del tribunal apunten a l'ARA que la querella no està admesa, sinó que la interlocutòria es limita a demanar opinió al ministeri públic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, la decisió del magistrat es limita a obrir diligències prèvies pel presumpte delicte de prevaricació a fi de determinar la "naturalesa i circumstàncies" dels fets, així com les "persones que hi hagin pogut participar". El jutge Francisco González no descarta resolucions posteriors que puguin implicar l'obertura de la investigació, però de moment es limita a sol·licitar un informe a la Fiscalia.

Juristes per la República va presentar el 22 de juliol aquesta querella per prevaricació "per omissió" de Millo durant la jornada del referèndum, en el sentit que no va "evitar els danys personals i materials causats per l'actuació desproporcionada de la policia l'1 d'octubre passat". El col·lectiu creu que l'exdelegat del govern espanyol havia de "garantir la seguretat de la ciutadania" i que no ho va fer. "El lamentable resultat el sap tothom", sosté.

stats