Política 09/08/2019

Els comuns demanen la compareixença d'Aragonès al Parlament per les retallades en despesa pública

Albiach ha lamentat que amb l'aprovació dels pressupostos de l'Estat no s'hauria arribat fins aquí

Ara
1 min
Jéssica Albiach durant el debat general sobre la "Catalunya real" al Parlament.

BarcelonaEl grup de Catalunya en Comú Podem (CatECP) ha registrat aquest dijous al Parlament una sol·licitud perquè el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, comparegui per explicar l'ajust pressupostari que ha ordenat el departament d'Economia, segons el qual els departaments i les empreses públiques han de retallar un 6% el seu pressupost. La sol·licitud reclama que Aragonès comparegui a la diputació permanent, l'òrgan que substitueix el ple quan està dissolt o entre períodes de sessions, de manera que s'hauria de produir abans del 16 d'agost.

La presidenta dels comuns, Jéssica Albiach, ha afirmat que amb la proposta de reforma fiscal del seu grup i amb l'aprovació dels pressupostos de l'Estat, que havien pactat el PSOE i Unides Podem i que ERC i JxCat van rebutjar, no hauria fet falta aquesta retallada. "Cal una nova proposta valenta des de la Generalitat", ha emplaçat Albiach a través de Twitter.

El grup ha criticat que Aragonès "aprofita que tothom està de vacances a l’agost per anunciar més retallades". En aquest sentit, han detallat que volen "explicacions" per saber en què afectaran en concret les noves retallades, motiu pel qual demanen la compareixença. "El govern ens tindrà al seu costat per negociar un nou sistema de finançament, per pressionar contra el sostre de despesa o per exigir les inversions justes per Catalunya. Però no pot deixar de banda la seva responsabilitat", han apuntat fonts dels comuns a Europa Press.

stats