CAP A LES MUNICIPALS
Política 19/08/2022

Santi Pelegrí: “Des de l’equip de govern s’ha volgut treure rèdit de l’èxit de la pel·lícula quan el mèrit és de Carla Simón”

Líder de l'oposició a Alcarràs (ERC)

2 min
“Des de l’equip de govern s’ha volgut treure rèdit de l’èxit de la pel·lícula quan el mèrit és de Carla Simón”

BarcelonaSanti Pelegrí (Alcarràs, 1981) ha liderat l’oposició aquest mandat. El 2023 no repetirà com a cap de llista.

Va ser al govern l’anterior mandat. Com és passar a l’oposició?

L’oposició no és gens agraïda. Has de picar pedra perquè es puguin veure els resultats i, així i tot, no són tan visibles com ens agradaria.

Faran pactes postelectorals?

Estem treballant per poder, almenys, guanyar les eleccions, i si no tenim prou força per governar sols, haurem de buscar aliats.

Com s’ha organitzat el poble per a la pel·lícula?

L’últim any de legislatura d’ERC, Carla Simón ens va anunciar que tot l’equip de càsting volien venir a Alcarràs. Després no sé quin tipus de relació hi ha hagut amb l’Ajuntament, però un cop guanyat l’Ós d’Or sí que des de l’equip de govern s’ha volgut treure molt rèdit de tot això, quan el mèrit és de l’equip de producció i de Simón.

Quines crítiques fa a l’actual alcalde?

La falta de rumb. L’actual equip de govern només està improvisant. No hi ha cap pla de govern. Només cal veure que els pressupostos es presenten no a principis d’any sinó al maig, juny.

¿El fet de governar en minoria ha limitat la seva actuació?

Hem donat suport a totes les accions que han proposat i pensem que beneficien el poble. Ens hem negat en banda a accions que ens ha semblat i hem vist que buscaven treure rèdit polític o personal.

¿Subscriu les declaracions de Joan Ignasi Elena, que va vincular l’actual govern amb l’extrema dreta?

Sí. Es referia a les maneres de fer de cert partit [Sempre Alcarràs] que són semblants a l’extrema dreta. Per exemple, com veuen el tema de la immigració. El cas que hi va haver d’abús de poder per part del seu líder denota maneres de fer de l’extrema dreta.

Què faria per millorar els drets dels treballadors del camp?

No hi ha cap pagès del nostre poble que no respecti els drets de cap dels treballadors. Hi ha sindicats, vetllen pels seus drets. Els pagesos saben que són necessaris perquè les seves finques produeixin, els respecten tots els drets que estaven previstos al conveni laboral.

stats