Els Mossos desallotgen els manifestants que bloquejaven l'AP-7 a Girona

Han carregat contra els concentrats i hi ha hagut enfrontaments quan intentaven marxar de la via

Segon tall de l'AP-7 a Girona per protestar contra la sentència del judici de l'1-O en 24 hores. Aquest migdia, centenars de manifestants han saltat a l'autopista i han bloquejat la via durant unes dues hores, fins que han arribat més d'una vintena de furgonetes dels Mossos d'Esquadra que han carregat contra els concentrats per reobrir la carretera.

El bloqueig ha començat després de la concentració de suport als tres membres de l'Espai Antiracista de Salt i Girona que han estat denunciats per Vox. Centenars de joves han començat una marxa fins al peatge de Girona Oest, al barri de Domeny, on s'han trobat un fort desplegament policial que ha impedit que poguessin travessar el peatge. Llavors, s'han dirigit a un camí secundari des d'on han saltat a l'AP-7 i l'han bloquejat pels dos sentits de la marxa. Fins que, al cap d'un parell d'hores, han arribat desenes d'efectius de la BRIMO per desallotjar-los. 

Primer els agents han encapsulat els concentrats pel nord i el sud, i els han dividit en dos grups. Uns quants han marxat però els altres s'han quedat asseguts a terra. Els Mossos han avisat per megafonia que carregarien si no desallotjaven la carretera, i molts s'han aixecat per marxar. Però, just en aquest moment, els agents han carregat contra els manifestants i els han obligat a sortir pel marge de la carretera, en una zona amb un alt desnivell i plena de vegetació que dificultava el pas. 

Molts dels concentrats han tingut problemes per poder sortir, i s'han tornat a produir moments de tensió i enfrontaments entre els manifestants i la policia. S'han vist càrregues policials i llançament de bales foam, i també manifestants llançant objectes contra la línia policial.

Finalment i després de gairebé una hora, els agents han aconseguit desallotjar els manifestants de l'AP-7 i han retirat els objectes que havien utilitzat per fer barricades. La protesta, que ha afectat uns 16 quilòmetres de la via segons informen des del servei de Trànsit, ha obligat a desviar els cotxes per carreteres alternatives.