MÓN
Política 28/09/2013

Detingut el líder i la cúpula dels neonazis grecs d'Alba Daurada per la connexió amb l'assassinat del cantant antifeixista

Entre els arrestats hi figuren el portaveu parlamentari i el secretari d'organització local del barri on van assassinar el raper antifeixista. En total s'han dictat 38 ordres de detenció, de les quals se n'han executat una desena

Ara
1 min

BarcelonaLa policia grega ha detingut aquest dissabte Nikolaos Mihaloliakos, líder del partit neonazi Alba Daurada, sota l'acusació de formar una organització criminal. També han estat detinguts quatre diputats (entre ells el portaveu, Ilias Kasidiaris), i nou membres més del partit. Les detencions arriben en plena onada d'indignació per l'assassinat el 18 de setembre del raper antifeixista Pavlos Fyssas, que va morir apunyalat al centre d'Atenes, després que l'ataquessin un grup de trenta caps rapats. Alba Daurada va obtenir el 7% dels vots i 18 diputats a les eleccions de juny del 2012.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'assassí confés del raper va reconèixer la seva militància a Alba Daurada, tot i que l'organització va negar qualsevol implicació en els fets. Després que els neonazis grecs protagonitzessin diversos assassinats i agressions contra immigrants, el de Fyssas es considera el primer crim polític de la crisi.

El partit neonazi ha demanat als seus seguidors que es concentrin davant la comissaria de la policia on estan detinguts.

Vincles entre la policia i els neonazis

Les investigacions per l'assassinat de Fyssas han posat al descobert els vincles entre la policia i el grup neonazi. El govern ha cessat set alts comandaments per garantir la imparcialitat de la investigació i dos més han renunciat al càrrec per "motius personals". Un agent de la policia ha estat detingut per treballar com a guardaespatlles del partit.

stats