Política 19/06/2020

La Fiscalia de Màlaga investiga per amenaces l'exmilitar que va disparar a fotos de membres del govern espanyol

El sospitós ha estat detingut avui i ha quedat en llibertat després de prestar declaració

Ara
2 min

BarcelonaLa Fiscalia de Màlaga investigarà l'autor dels trets contra fotografies de diversos membres del govern espanyol, inclòs el president Pedro Sánchez, en una galeria de tir privada de Màlaga. L'òrgan ha decidit obrir diligències després que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil hagin identificat i detingut el sospitós, que va ser gravat en vídeo mentre disparava simulant un afusellament. L'home, que ha prestat declaració a la Comandància de Màlaga i ja ha sortit en llibertat, està investigat per un possible delicte d'amenaces.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Es tracta d'un exmilitar de 44 anys que actualment exercia com a taxista i que respon a les inicials J.B.J. Segons informa Europa Press, té antecedents per violència de gènere i s'indaga si pot tenir vincles amb l'extrema dreta. En la gravació, compartida per milers de persones a les xarxes socials, va fer servir una arma que pertany a la galeria de tir. Hi apareix disparant a fotografies de Sánchez, el vicepresident segon, Pablo Iglesias, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i la ministra d'Igualtat, Irene Montero, així com el dirigent d'Unides Podem Pablo Echenique. Abans que premi el gallet, se sent el crit "Sentència!"

La policia ha identificat el sospitós 24 hores després que es difongués el vídeo i l'Advocacia de l'Estat instés a investigar els fets. Després de localitzar en un polígon de Màlaga l'armeria esportiva on es va gravar el vídeo difós a les xarxes socials, la investigació es va centrar en l'home que la Guàrdia Civil ha acabat detenint aquest matí. L'home ha estat arrestat a La Cala del Moral, a Rincón de la Victoria, a uns deu quilòmetres de la capital de la Costa del Sol.

Fonts judicials han explicat a l'agència Efe que la fiscalia de Màlaga potser haurà de traslladar el cas a l'Audiència Nacional, que és la competent per investigar delictes contra membres del govern espanyol.

El govern espanyol va mostrar ahir la seva "total repulsa i condemna d'aquestes imatges". "Contenen amenaces greus i sembren l'odi", assegurava l'executiu: "Fets així alimenten els sectors més ultres de la societat, que pretenen destruir valors essencials de la nostra democràcia i la Constitució com són la convivència i el respecte absolut de la pluralitat política".

stats