FINANCES PÚBLIQUES
Política 02/09/2012

Radiografia d'un deute considerat porqueria

Els compromisos financers de la Generalitat s'han multiplicat per tres en només sis anys mentre els venciments de deute ofeguen el Govern

Ignasi Pujol
1 min
DEL SOMRIURE A LA DECEPCIÓ
 El conseller Mas-Colell i el ministre Montoro ahir abans de l'inici del Consell de Política Fiscal.

BarcelonaL'agència de qualificació Standard & Poor's va rebaixar divendres la nota del deute de Catalunya fins a situar-lo en bo porqueria. La decisió arriba la mateixa setmana que el Govern ha anunciat que sol·licitarà al Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) de l'Estat 5.023 milions d'euros. D'aquesta quantitat, 1.650 corresponen al que falta per finançar el dèficit d'aquest any i els 3.373 milions restants es dedicarien als venciments de deute. Aquest últim punt, els compromisos financers amb els bancs, és el taló d'Aquil·les dels comptes del Govern, que veu com els ingressos es mantenen plans (i minsos) i les despeses no deixen de collar. Catalunya suma el 2012 uns venciments de deute de 13.476 milions d'euros, enfront dels 8.120 milions d'euros del País Valencià, la segona comunitat del rànquing espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El deute de la Generalitat s'ha triplicat durant els últims sis anys: ha passat dels 14.043 milions d'euros de deute del 2006 als 40.390 milions d'euros previstos per al tancament d'aquest any.

Podeu llegir la informació sencera a l'ARA PREMIUM.

stats