Política 01/02/2021

Diari de campanya del PSC: Illa protagonitza un acte amb el seu alter ego a la ficció

1 min
Salvador Illa i Abel Folk, aquest matí

El candidat del PSC, Salvador Illa, ha protagonitzat un acte aquest dilluns acompanyat del seu alter ego a la ficció: Luis Covarrubias, ministre de Sanitat a La Valla, una sèrie distòpica ambientada el 2045 en una Espanya assolada per un virus. L’actor Abel Folk, intèrpret del personatge, li ha recordat de bon inici. “Tenim una cosa en comú”, ha dit, admetent que, després d’haver estat a la pell d’un ministre “amb problemes”, es qüestiona per què Illa vol ser president.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El socialista sempre reivindica Ernest Lluch com el seu gran referent en el càrrec, però el cert és que Folk, encara que de manera virtual, ha estat l’únic ministre de Sanitat que també s’ha vist en la tessitura de gestionar una crisi d’aquesta magnitud. La ficció es va gravar abans de la irrupció del covid-19 i es va fer coneguda per haver-se avançat a la realitat –encara que la sèrie anava un pas més enllà i emmarcava l’acció en un règim dictatorial.

Aquest és justament un dels valors de la cultura, un sector molt castigat per la crisi que ha acompanyat el coronavirus. Illa ha proposat un pla de xoc per ajudar-lo a remuntar, i s'ha compromès a "garantir que en el curs de la legislatura el pressupost de cultura arribi al 2 %". “D’exministre a ministre”, ha respost Illa entrant a la broma de Folk : “Jo vull ser president per passar pàgina”.

stats