Política 07/08/2019

Díaz Ayuso acumula un deute amb l'Ajuntament de Madrid per no haver pagat l'IBI durant cinc anys

Sismédica S.L., de la qual la popular és copropietària, no va pagar els tributs locals entre el 2013 i el 2017

Ara
2 min
Díaz Ayuso acumula un deute amb l'Ajuntament de Madrid per no haver pagat l'IBI durant cinc anys

BarcelonaLa futura presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, acumula un deute amb l'ajuntament de la capital. Segons ha informat InfoLibre, existeixen fins a cinc notificacions per no haver pagat l'IBI d'un immoble a nom de l'empresa de la qual la popular és copropietària, juntament amb el seu germà, Sismédica S.L. Així, segons el digital, la cap de files del PP a la Comunitat de Madrid no va pagar els tributs locals de l'empresa entre el 2013 i el 2017.

Tant Díaz Ayuso com el seu germà Tomás van ser propietaris de l'edifici esmentat entre l'abril del 2012 i l'octubre del 2017, un període en què va acumular-se el deute. D'acord amb l'última declaració de béns que va presentar a l'Assemblea de Madrid, la popular ostenta el 50% de les accions de Sismédica S.L., tot i que no consta el nom de la companyia. Una empresa, de fet, era propietat del seu pare, Leonardo Díaz, que va traspassar el 2014, moment que va cedir les participacions als dos fills, Isabel i Tomás.

Acumulació de deutes

D'acord amb les informacions publicades pel digital, Sismédica també va registrar impagaments que van acabar amb l'embargament del local d'oficines l'any 2017. La societat, però, acumulava deute des de l'any 2012, quan devia un préstec de fins a 400.000 euros a Avalmadrid per la compra d'uns aparells per al servei de salut del País Basc.

En qualsevol cas, després de l'embargament, l'empresa va canviar de titular i va posar-se a nom d'Intermobiliaria S.A., una filial de Bankinter, banc al qual Sismédica devia fins a 175.000 euros.

Díaz Ayuso surt al pas

Arran de les informacions del digital sobre l'empresa de la qual és copropietària, Díaz Ayuso s'ha pronunciat sobre això i ha manifestat que tan sols ha de dir que "burxar" en la manera com van "arruïnar" la seva família fa vuit anys per atacar-la políticament li sembla "un exercici absurd".

No obstant això, mesos abans que revés el traspàs de les donacions, l'any 2012, l'octubre del 2011 la futura presidenta de la Comunitat de Madrid ja havia acceptat la cessió d'un dels pisos propietat de la seva família al barri de Chamberí. Aquesta operació, d'acord amb el Codi Penal, podria comportar una pena de fins a quatre anys de presó ja que podia perseguir un alçament de béns de les accions del seu pare, deutor, per disminuir el patrimoni i impedir que el creditor pogués cobrar les diners.

stats