CRISI A UPYD
Política 10/04/2015

Rosa Díez se sent "enganyada" pels seus companys i els acusa de posar-se "al costat del més fort"

La líder d'UPyD ha estat molt crítica des d'Onda Cero amb els excaps de llista de les tres demarcacions aragoneses, que s'han adherit a una plataforma que aposta per la confluència amb C's

Europa Press
1 min
Rosa Díez va admetre que els resultats a Andalusia són “inapel·lablement dolents”, però va deixar clar que no es “rendeix” ni es planteja un acostament a Ciutadans.

MadridLa portaveu d'UPyD, Rosa Díez, ha afirmat aquest divendres que s'ha sentit "enganyada" per alguns dels seus companys de partit, als quals ha acusat de treballar amb recursos de la formació magenta a favor de Ciutadans, i els ha acusat de posar-se "al costat del més fort".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Onda Cero, Díez ha criticat la decisió de l'excandidat d'UPyD a Astúries, Ignacio Prendes, i dels ja excandidats a l'Aragó, d'intentar la confluència amb Ciutadans a través de la plataforma Trobada. De fet, les declaracions han arribat poques hores després que els caps de llista d'UPyD de les tres demarcacions aragoneses i de les respectives capitals hagin acordat, juntament amb desenes de militants, renunciar a presentar-se a les eleccions del 24 de maig i adherir-se a la plataforma de díscols.

Preguntada també pels membres del partit que ara són partidaris de la unió amb Ciutadans després d'haver criticat, l'agost passat, l'aleshores eurodiputat Francisco Sosa Wagner per demanar precisament això, Díez ho ha atribuït al fet que llavors les enquestes li donaven millors resultats a UPyD.

Segons la seva opinió, la unió amb C's "pot semblar molt raonable" a alguns afiliats que ho han plantejat i després han acceptat la decisió dels òrgans de direcció de no fer-la, però és "l'autonomia" d'UPyD el que converteix al partit en "una garantia per als espanyols, una garantia neta i coherent que defensa la igualtat entre tots els espanyols".

Les dimissions i destitucions en cadena van començar aquesta setmana Castella i Lleó, Astúries i Andalusia i han aprofundit la sensació de crisi interna del partit.

stats