Política 13/07/2015

Ciscar (PP) renuncia a presidir la Diputació d'Alacant perquè no representa la regeneració que demana C's

Ciutadans exigeix també la renúncia d'un altre diputat provincial, imputat per prevaricació i desobediència, per donar suport als populars

Acn
2 min
L'expresident de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, i l'exvicepresident José Ciscar, moments abans d'una sessió de control a les Corts Valencianes de la passada legislatura / ACN

AlacantEl president del PP d'Alacant, José Ciscar, ha renunciat aquest dilluns a ser el candidat a presidir la Diputació d'Alacant. Ciscar ha fet aquest anunci en roda de premsa, informant que no recollirà l'acta de diputat i que centrarà les seves tasques en ser diputat a les Corts Valencianes. El candidat del PP serà l'alcalde de Calp (Marina Alta), César Sánchez. Ciutadans (C's) havia posat com a condició per donar suport el PP a la Diputació d'Alacant, la llista més votada, que el candidat no fos Ciscar, exvicepresident del govern amb Alberto Fabra, assegurant que no representava la regeneració. Amb tot, C's exigeix també renúncia d'un altre diputat, imputat per prevaricació i desobediència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, el síndic adjunt de C's a les Corts, Emigdio Tormo, ha dit a través d'un comunicat que la renúncia de José Císcar "és benvinguda, però el PP encara té un imputat per prevaricació en la seva llista per a aquesta institució". Els populars necessiten el vot de l'únic diputat de C's per tenir la majoria absoluta a la Diputació d'Alacant.

Segons que ha explicat Tormo, "les dues línies vermelles de Ciutadans per permetre que governi la llista més votada són la regeneració democràtica i que no hi hagi imputats".

"Ciutadans ha considerat que Ciscar no podia ser el president de la Diputació perquè la seva gestió política com a conseller i com a vicepresident del Consell no l'avala per gestionar els 200 milions d'euros que la corporació provincial té de pressupost", ha assenyalat el síndic adjunt de Ciutadans , qui ha subratllat que "Ciutadans no donarà suport a cap llista en què hagin imputats per corrupció".

"Císcar ha demostrat responsabilitat, però encara queda la segona part i és impossible votar a la llista més votada si Bernabé Cano, imputat per prevaricació i per desobediència a sentència ferma, no renuncia a la seva acta de diputat provincial", ha conclòs Tormo.

stats