Política 12/05/2014

Les dues detingudes per l'assassinat d'Isabel Carrasco són la dona i la filla d'un inspector en cap de la Policia Nacional

La filla, Montserrat Triana, va treballar a la Diputació de Lleó i és militant del PP

Agències
2 min
Agents de la policia al costat del cos sense vida d'Isabel Carrasco, assassinada en una passarel·la a Lleó / EFE

LleóLa policia espanyola encara no ha determinat quina de les dues detingudes per la mort d'Isabel Carrasco ha efectuat els trets que han acabat amb la vida de la presidenta de la Diputació de Lleó. Per l'assassinat han estat detinguts dues dones, mare i filla, tot i que la delegació del govern espanyol ha reiterat que de moment no es pot confirmar l'autoria dels trets. Algunes fonts parlen d'un tercer detingut, un home amb vincles familiars amb les primeres detingudes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les dues dones detingudes són dona i filla d'un inspector en cap de la Policia Nacional a Astorga. La dona, la primera detinguda, té 55 anys. La filla, Montserrat Triana Martínez, té 35 anys, és enginyera de telecomunicacions i militant del PP. Va treballar a la Diputació de Lleó des de l'any 2007 i va ser acomiadada l'any 2011. Triana ha estat detinguda poc després que la seva mare. La jove havia estat candidata del PP per Astorga en les eleccions municipals de 2007, quan va figurar com a número set de la llista. Amb tot, no va arribat a ser escollida, ja que el PP va obtenir sis regidors.

El crim

Segons les primeres informacions, la mare hauria esperat Carrasco a la passarel·la. Després de disparar tres cops hauria corregut cap al cotxe, aparcat a uns 150 metres de la passarel·la, i hauria fugit, iniciant una persecució que ha acabat, pocs minuts després, amb el seu arrest. L'atzar hauria fet que un testimoni dels fets fos un agent de la policia jubilat, que hauria estat qui hauria iniciat la persecució i hauria reconegut l'agressora. Al seu vehicle la policia no ha trobat, però, cap arma.

El marit i pare de les dones detingudes hauria assegurat que ell està en possessió de la seva arma reglamentària, la qual cosa descartaria que aquesta hagués sigut utilitzada en el crim. L'arma és un element clau per saber quina de les dues dones ha disparat contra la presidenta de la Diputació. L'autòpsia serà la que determinarà el nombre de trets que va rebre la política del PP.

Segons la delegació del govern espanyol, ni a la Guàrdia Civil ni a la Policia Nacional els consta cap denúncia relacionada amb amenaces cap a la víctima.

stats