Política 05/01/2015

Diputats i senadors gironins de CiU s'autoinculpen per haver participat al 9-N en solidaritat amb el Govern

Declaren que no es tracta d'un litigi judicial sinó democràtic i que actuen per defensar la llibertat d'expressió i el dret a decidir

Acn
2 min
Diputats i senadors de CiU per Girona s'autoinculpen pel 9-N / ACN

GironaDiputats de CiU al Parlament, al Congrés i també senadors han anat aquest matí al Palau de Justícia de Girona per deixar constància de la seva participació en el procés participatiu del 9-N. Allà, dotze càrrecs electes han registrat un escrit adreçat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya on deixen constància que van participar voluntàriament al 9-N i que consideren que l'actuació de l'Estat –que va demanar-ne la suspensió– és "il·legítima". "No es tracta d'un litigi judicial sinó democràtic, com a representants polítics hem de fer un pas endavant per defensar el dret fonamental de la llibertat expressió i el dret a decidir", ha manifestat l'alcalde de Girona i diputat, Carles Puigdemont.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Seguint el testimoni d'altres càrrecs electes i també de ciutadans a títol individual, dotze senadors i diputats gironins de CiU han anat aquest matí al Palau de Justícia per registrar un escrit on deixen constància de la seva participació en el procés participatiu del passat 9 de novembre. Es tracta d'un gest que reconeixen que fan en solidaritat amb el Govern d'Artur Mas, després que la Fiscalia hagi presentat una querella contra el mateix president, la vicepresidenta i la consellera d'Ensenyament.

"Com a representants polítics escollits a les comarques gironins hem de fer un pas endavant per defensar el dret fonamental de la llibertat expressió i el dret a decidir", ha valorat l'alcalde de Girona i diputat al Parlament, Carles Puigdemont.

A l'escrit, els càrrecs electes deixen constància que ningú els va obligar a formar part del procés participatiu i que van participar-hi lliurement. Així mateix, també qualifiquen "d'il·legítima" l'actuació del govern estatal per considerar que va instar el Tribunal Constitucional a suspendre el procés.

"L'actuació del govern espanyol ens sembla exagerada i en un país democràtic homologable als estats europeus no s'hauria d'haver presentat la querella", ha declarat Puigdemont, que ha fet de portaveu de tots els diputats i senadors. Segons ha valorat, el fet de voler autoinculpar-se és un gest per defensar els drets fonamentals de la llibertat d'expressió i el dret a decidir.

"Ens sentim coresponsables i copartícips del procés participatiu i perquè no quedi cap dubte entregarem aquesta declaració signada perquè l'autoritat judicial prengui les mesures que cregui oportunes i actuï en conseqüència", ha conclòs Puigdemont.

stats