Política 27/09/2018

El director del CNI admet que "es podria haver fet millor" per aturar l'1-O

Sanz Roldán assegura que el 2 d'octubre va veure "moltes cares llargues"

Europa Press
1 min
El director del CNI, Félix Sanz Roldán, durant una conferència a València fa cinc dies.

MadridEl director del CNI, Félix Sanz Roldán, reconeix que els serveis d'intel·ligència espanyols no van estar a l'alçada per aturar el referèndum de l'1 d'octubre. "Es podria haver fet millor", ha admès aquest dijous en un col·loqui durant la XVI Jornada de Periodisme de Coca-Cola a Madrid. En aquest sentit, ha assegurat que l'endemà de la votació va veure "moltes cares llargues" després de veure que les urnes van arribar als col·legis i que només la violència policial va poder condicionar el referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, Roldán ha assenyalat que el govern espanyol, aleshores presidit per Mariano Rajoy, li va comunicar que la informació recollida els dies previs i durant l'1-O havia estat "útil". L'expresident espanyol va insistir una vegada i una altra els mesos abans que el referèndum no es faria i la maquinària judicial es va activar per localitzar les urnes i la resta de material necessari per efectuar la votació. També es van fer caure els recursos informàtics durant la jornada, però finalment la votació va tirar endavant malgrat la intervenció policial.

Tot i que els cossos i forces de seguretat espanyoles van requisar paperetes i notificacions per a les confeccions de les meses electorals, l'aparell de l'Estat no va trobar ni una sola urna abans de l'1-O. Els ciutadans s'havien organitzat per fer-les arribar als punts de votació.

stats