Política 28/12/2018

Els directors de TV3 i Catalunya Ràdio hauran de declarar com a investigats en la causa de l'1-O

Vicent Sanchis i Saül Gordillo compareixeran el 23 de gener al jutjat número 13 de Barcelona

Ara
2 min
Vicent Sanchis: “No m’intimiden les crítiques: vinc  a exercir amb tota l’energia que pugui”

BarcelonaEl director de TV3, Vicent Sanchis, i el de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, hauran de declarar en qualitat d'investigats en la causa de l'1-O que porta el jutjat número 13 de Barcelona. Concretament han estat citats el 23 de gener a la tarda i hauran de comparèixer acompanyats d'un advocat, però segons TV3 la citació no especifica exactament per quin motiu se'ls investiga.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A principis d'octubre ja va declarar com a investigada pels mateixos fets, en aquest mateix jutjat, la presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, que va haver de donar explicacions sobre l'emissió de la campanya de publicitat institucional del referèndum de l'1-O als mitjans públics.

Sanchis i Gordillo (igual que Llorach) són dos dels alts càrrecs dels organismes públics catalans que el setembre de l'any passat, pocs dies abans de l'1-O, van rebre notificacions del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en què se'ls informava personalment que el Tribunal Constitucional havia anul·lat el decret de mesures complementàries del referèndum i els advertia que podien incórrer en "eventuals responsabilitats, inclosa la penal" si col·laboraven d'alguna manera en la preparació o organització del referèndum.

Entre altres coses, aquesta notificació implicava que TV3 i Catalunya Ràdio haurien de deixar d'emetre la campanya institucional del referèndum, cosa que va passar a partir del dia 13 de setembre perquè, segons va informar en aquell moment la CCMA, el Govern només havia contractat espais publicitaris fins al dia 12. Sanchis va rebre la notificació del TSJC precisament el dia 12 al migdia, però aquell vespre TV3 encara va emetre l'espot per última vegada durant el descans d'un partit de la Lliga de Campions entre el Barça i la Juventus que transmetia la televisió pública. A Llorach el document li va arribar el dia 13, i Gordillo el va rebre més endavant.

stats