Política 03/01/2015

Dirigents de l'ANC reivindiquen que es convoquin eleccions abans del 15 de gener

Un membre del secretariat nacional afirma que "el procés no es pot seguir dilatant". La presidenta de l'entitat, Carme Forcadell, va assegurar a l'ARA que la segona volta del 9-N "no pot estar gaire allunyada de la segona"

Acn
1 min
L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i la diputada de CiU Meritxell Roigé, han presentat aquest dissabte la seva autoinculpació pel 9-N / ACN

TortosaEl membre del secretariat nacional de l'ANC Josep Sabaté ha afirmat que cal que es convoquin eleccions plebiscitàries abans del 15 de gener "perquè el procés no es pot seguir dilatant". Sabaté ha fet aquestes declaracions al davant del jutjat de guàrdia de Tortosa, on desenes de ciutadans de les Terres de l'Ebre han acudit per autoinculpar-se pel 9-N. Un acte que mostra "el suport a qualsevol càrrec polític que rebi una conseqüència repressiva pel 9-N". Segons ha explicat, es va arribar al 9-N "gràcies a la mobilització social", de manera que "les conseqüències també les assumim col·lectivament".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'ANC insisteix que cal convocar eleccions quan abans millor. La presidenta de l'entitat, Carme Forcadell, va afirmar en una entrevista a l'ARA que "falta la segona volta del 9-N i no pot estar gaire allunyada de la primera". Durant l'entrevista, Forcadell també va afirmar que si l'acord per convocar eleccions no es produeix, l'ANC "actuarà".

stats