Política 03/09/2016

Discrepàncies al PP sobre la proposta del govern espanyol d'enviar Soria al Banc Mundial

PSOE i Podem demanen la compareixença del ministre d'Economia, Luis de Guindos, per explicar la decisió

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
El ministre d'Indústria i Energia, Jose Manuel Soria, a la roda de premsa posterior del consell de ministres / EMILIO NARANJO / EFE

MadridJosé Manuel Soria, exministre d'Indústria, segueix generant divisió dins del PP mesos després de dimitir del càrrec arran de la seva implicació en els 'papers de Panamà'. La decisió del govern espanyol de situar-lo com a candidat a director executiu del Banc Mundial, feta pública ahir durant el fallit debat d'investidura de Mariano Rajoy, ha generat discrepàncies dins les files conservadores. "La meva opinió política sobre Soria és manifestament millorable", ha assegurat aquest dissabte Juan Vicente Herrera, president de Castella i Lleó. La seva vicepresidenta, Rosa Valdeón, ja va criticar ahir la decisió en dos tuits consecutius:

No és del mateix parer la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, que avui al matí ha valorat així la decisió del govern espanyol sobre el futur de l'exministre: "El senyor Soria té un perfil prou bo per aspirar a aquest càrrec. No es pot limitar on la gent demana feina després de passar per política. Té un perfil adequat per al Banc Mundial. Espero que ho pugui fer molt bé".

El PSOE i Podem ja han demanat la compareixença del ministre d'Economia, Luis de Guindos, mentre que Ciutadans es malfia del PP després de proposar Soria per a aquest càrrec. "No sé fins a quin punt ens podem refiar d'un govern presidit per Mariano Rajoy, que firma mesures anticorrupció i que, tan bon punt es veu alliberat d'aquestes brides, nomena algú que sortia als 'papers de Panamà'", ha expressat el portaveu parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa.

El PP defensa el currículum de Soria

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha volgut treure ferro a la notícia i ha defensat que Soria té dret a seguir amb la seva "carrera política" com a tècnic comercial i economista de l'Estat. "Té la carrera i torna a seguir amb la seva carrera, i no deixar que treballi en un lloc de treball relacionat amb la seva carrera professional no ho entenc gaire", ha dit Cospedal preguntada pels periodistes després de l'executiva del PP a la seu del carrer Génova.

El PP considera que el ministeri d'Economia l'ha escollit per ocupar aquest lloc rotatori perquè "té el millor currículum".

stats