POLÍTICA
Política 16/06/2012

L'associació de jutges "Francisco de Vitoria" aplaudeix la dimissió de Dívar

La institució considera que és "la millor solució" per tal de donar una "solució digna" al president del Consell General del Poder Judicial

Ara / Efe
1 min

BarcelonaL'associació de jutges i magistrats 'Francisco de Vitoria' ha aplaudit l'anunci de dimissió del president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Dívar. Així ho ha anunciat aquest dissabte el portaveu de la institució, José Luis González Armengol, que ha afirmat que es tracta de "la millor solució" davant l'escàndol dels viatges de Dívar a Marbella. Segons González Armengol, aquesta opció "era un clam dins la carrera judicial" tant a nivell institucional com per tal d'evitar "el patiment personal" de Dívar. El portaveu ha volgut transmetre el seu desig de que la renuncia al càrrec del president del CGPJ es materialitzi el proper dijous per tal de donar al magistrat "una solució digna", permetent que se'n vagi voluntàriament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dues "males solucions"

Des de la conservadora Associació Professional de la Magistratura, en canvi, s'ha considerat que tant la dimissió com la permanència al càrrec de Dívar són dues "males solucions" perquè ambdues generen una pèrdua de credibilitat de las institucions jurídiques i de la imatge exterior del país. En declaracions a Efe, el president de l'associació, Pablo Llanera, ha opinat aquest mateix dissabte que la situació s'hauria d'haver corregit a "nivell intern" a partir de la destitució de Dívar, i no amb la dimissió voluntària del president del CGPJ.

stats