Política 06/08/2013

ICV considera una "estafa" i una "mentida" la pròrroga pressupostària d'Artur Mas

La coordinadora nacional d’ICV demana al president que desacati l’Estat enlloc de desacatar la seva ciutadania, el seu Parlament o la democràcia

Ara
2 min

Barcelona P { margin-bottom: 0.21cm; } La coordinadora nacional d’ICV i portaveu d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya, Dolors Camats, ha assegurat avui que la pròrroga parlamentària del Govern de CiU als pressupostos de la Generalitat “és una estafa i una mentida”. “Estafa perquè Catalunya fa dos anys que no ha debatut uns pressupostos al Parlament, una partida o una altra ni si s’aproven noves mesures fiscals”, ha dit Camats, que ha afegit que CiU té “el debat econòmic segrestat”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camats ha lamentat que "el president de la Generalitat digui que no fan pressupostos per no haver de retallar" quan "és la pròrroga pressupostària la que prorroga les retallades". “El Govern no va als hospitals, a les escoles, als casals, a les llars d’avis" ha dit l'ecosocialista. Dolors camats ha demanat: "Que no veuen els efectes que té aquesta pròrroga pressupostària?”. També ha verbalitzat que és “evident que un pressupost amb un límit primer del 0,7%, després de l'1,2% i ara de l'1,58% és un pressupost real que prorroga les retallades”.

La portaveu d’ICV-EUiA ha dit també que el Govern “ens estafa” perquè “no hem parat de sentir CiU i ERC parlar d'ingressos en aquests mesos, però la realitat és que de nous ingressos al pressupost, res de res”.

“El president va proposar un impost sobre les grans fortunes fa dos anys i mig, ens ha dit en reiterades ocasions que està d’acord a implementar mesures de fiscalitat verda; l’hem emplaçat al fet que Catalunya abordi la lluita contra el frau fiscal, i els hem sentit parlar de la recuperació de l’impost de successions. Algú els ha vist?”, ha dit Camats en refrència que Mas no ha nomenat cap d’aquestes mesures en la seva roda de premsa, on ha centrat tota la política d’ingressos en reclamar al Govern de l’Estat.

Camats ha emplaçat al president de la Generalitat a “desacatar a l’Estat enlloc de desacatar la seva ciutadania, el seu Parlament o la democràcia, que és el que està fent amb aquesta pròrroga”. “L'única solució factible és que presenti uns pressupostos sense fixar-se en un límit que estableix l’estat espanyol de manera arbitrària”, ha conclòs Camats.

EUiA avisa que "Catalunya perd temps en cohesió social"

El portaveu adjunt d'ICV-EUiA, Joan Mena, ha advertit que amb la decisió del Govern de prorrogar els pressupostos del 2012 "Catalunya perd temps en cohesió social".

Per Mena, l'únic que ha fet Mas amb l'anunci d'aquest contenciós és una "gesticulació" per guanyar temps en política, però, en canvi, ha dit que "Catalunya continua perdent temps en cohesió social i continua desatenent les persones més vulnerables".

Pel portaveu adjunt d'ICV-EUiA, Mas hauria pogut fer "un acte de sobirania real" i elaborar uns pressupostos que desobeïssin l'objectiu de dèficit. Segons ha afegit, dubta que pugui culminar amb èxit el dret de decidir si no ha pogut fer els comptes sense tenir en compte el límit de dèficit.

stats