Política 14/12/2015

Domènech demana al 80% de catalans a favor del referèndum que votin En Comú Podem

El líder de la confluència d'esquerres tira d'ironia per defensar la consulta vinculant: "Al final ens diran que necessitem tota la galàxia sencera per fer possible el referèndum"

Laia Vicens
2 min

TarragonaUna apel·lació directa a tots aquells catalans que estan a favor que el plet català es resolgui a través d'un referèndum perquè votin En Comú Podem. Aquest ha estat el missatge directe que ha llançat el candidat d'En Comú Podem, Xavier Domènech, des de Tarragona. Adreçant-se a la "majoria social, nacional i política" del 80% dels catalans que defensen el dret a decidir, Domènech ha reclamat que "s'aplegui a l'entorn de la candidatura del canvi real". "Som els que estem acostumats a fer possible l'impossible", ha anunciat, en una al·lusió al lema de campanya de Democràcia i Llibertat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder de la confluència d'ICV, EUiA, Podem, Barcelona en Comú i Equo ha criticat que la candidatura que encapçala Francesc Homs converteixi en el seu eslògan la paraula "impossible" en "possible", però en canvi retreguin a Podem i a En Comú Podem que fer un referèndum "és una il·lusió i és impossible". "Ens diuen que necessitem la majoria absoluta, després que necessitem dos terços del Congrés, al final ens diran que necessitem tota la galàxia sencera per fer possible el referèndum", ha ironitzat Domènech.

Segons ell, els vots a favor d'En Comú Podem, que ha definit com "la candidatura del canvi i del dret a decidir", són vots a favor del referèndum, que Podem ja s'ha compromès a celebrar a Catalunya en menys d'un any si governa i a convertir-ho en una condició per a pactar.

Contraatac a Ciutadans

Domènech, que aquest matí des de Tortosa ha respost ja els atacs a Ciutadans, ha tornat a carregar contra el partit d'Albert Rivera perquè, segons ha criticat, volen que acabi ja la campanya perquè "la seva buidor és enorme". En canvi, ha reivindicat que el seu partit està a l'alça a les enquestes. "Ens falten dies perquè estem guanyant i remuntem", ha comparat.

El líder d'En Comú Podem ha lamentat que en lloc d'atacar la corrupció o de lluitar en contra la pobresa, Ciutadans llanci només crítiques contra la seva formació. "És la demostració més palpable de la misèria política i de la falta d'alternativa", ha assegurat. "Ens ataquen perquè guanyem, en comptes d'atacar els que retallen, als corruptes i als que desnonen", ha sentenciat.

stats