Política 22/11/2013

Sáenz de Santamaría i Duran fan el primer pas per convocar la Comissió Bilateral

La Moncloa no es pronunciarà sobre la consulta fins que no hi hagi consens al Parlament

M. Eugènia Quetglas
1 min

MadridLa vicepresidenta espanyola, Siraya Sáenz de Santamaría, ha confessat aquest divendres, en roda de premsa, que ha acordat amb el portaveu de CiU al Congrés, Josep A. Duran i Lleida, fer un primer pas perquè es pugui convocar la comissió bilateral entre l'Estat i Catalunya que presideixen ells dos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després del consell de ministres, la vicepresidenta espanyola ha detallat que han acordat que els tècnics de les dues parts comencin a intercanviar-se informació, pas indispensable perquè es pugui concretar la reunió. La gran incògnita és si l'Estat estarà disposat de parlar de la transferència de l'article 150.2 de la Constitució perquè Catalunya pugui convocar una consulta sobiranista. La vicepresidenta ha esquivat donar-ne més detalls.

Sáenz de Santamaría s'ha excusat en la manca de concreció del Parlament a l'hora de decidir com volen reivindicar la competència d'aquest article constitucional al Congrés per no revelar la postura oficial de la Moncloa sobre aquesta qüestió. La vicepresidenta espanyola ha etzibat que primer els representants catalans s'han de posar d'acord i després, quan hi hagi consens, l'executiu de Rajoy parlarà. "Si no, cada dia donaríem una resposta nova a una cosa jurídica o política diferent", ha ironitzat.

stats