POLÍTICA
Política 15/01/2013

Duran assegura que hauria preferit que es jutgés el cas Pallerols

El líder d'Unió assegura que mentre "sigui possible" defensar l'estat confederal amb CiU, "CiU durarà molts anys"

Ara
2 min

BarcelonaEl líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat aquest dimarts que ell "personalment hauria preferit" que el cas Pallerols s'hagués arribat a jutjar en lloc de resoldre's amb un pacte amb el fiscal. Duran, que ha tornat a deixar clar que no té cap intenció de dimitir pel cas de desviament de fons per a formació d'aturats el 1993 a Unió, ha recordat que una quarta part de les sentències que es dicten a Catalunya corresponen a pactes entre les parts per casos que no arriben a judici.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Onda Cero, Duran ha subratllat que només "deixaria" la Presidència de la Comissó d'Exteriors del Congrés si li demanessin tots els partits que el van votar. Ha respost a la petició en aquest sentit que ha fet la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, de resultes del cas Pallerols: "No entenc la seva actitud, perquè en el cas Pallerols té algú proper a Catalunya que li podria explicar més coses que jo". Es refereix al portaveu parlamentari del PP, Enric Millo, exmilitant d'Unió i delegat de Treball a Girona quan van succeir els fets.

Convergència, Unió i sobirania

Sobre el procés d'emancipació nacional, el líder d'UDC ha vinculat la solidesa de la federació CiU amb les possibilitats que el seu partit pugui seguir defensant l'opció confederal: "Mentre sigui possible defensar aquest plantejament amb CiU, CiU durarà molts anys". Ha apostat per intentar modificar la legislació espanyola per poder fer el referèndum emparat o per la legislació espanyola, però sinó també ha recordat que es podrà fer amb una llei catalana.

Després de declarar-se convençut que la declaració de sobirania sumarà altres partits més enllà de CiU i ERC -ha citat ICV-EUiA-, també ha recordat que el programa electoral de CiU "parlava d'estat propi, no d'independència", i que el compromís electoral de CiU passa per construir "àmplies majories". Duran, que ja havia alertat que CDC no estava fent prou autocrítica sobre els resultats electorals, ha tornat a lamentar que el partit "no ha fet la lectura correcta dels resultats", malgrat que ha afegit que "menys correcta" és encara la lectura que en fa el PP i el govern espanyol. De fet, ha considerat que l'executiu de Rajoy i el PP són una "màquina de fer independentistes".

stats