Política 09/03/2013

Duran carrega contra el Govern de la Generalitat pels nomenaments a Exteriors

Refreda la moció de censura de CiU a Badalona i assegura que Unió es va lucrar "de bona fe" en el cas Pallerols

Ara
2 min
El cap de files d'Unió, Josep A. Duran i Lleida.

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, s'ha desmarcat aquest dissabte al matí d'algunes decisions i nomenaments que ha pres darrerament la Generalitat en matèria d'Exteriors, un àmbit ara controlat pel conseller de la Presidència, Francesc Homs, i en el qual, en l'anterior legislatura, l'opinió d'Unió era determinant. Pel que fa al canvi de delegat a Brussel·les, Juan Prat, exambaixador espanyol a l'OTAN en els anys de José María Aznar, entre altres càrrecs, el president del comitè de Govern d'Unió ha explicat que "vull deixar molt clar, i sé de què parlo, que ha estat el senyor Prat qui ha dimitit voluntàriament de les seves funcions. Ningú no l'ha destituït. Ho va comunicar al president de la Generalitat i també m'ho va dir a mi perquè sóc la persona que el va proposar com a delegat". I ha afegit que "és un bon coneixedor de la UE i de la Comissió. El coneixen bé, a ell i, per tant, ha estat una porta oberta i un enllaç important de Catalunya amb la Comissió Europea".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran ha afegit després que "em sap greu conèixer pels diaris i pel tuit del senyor Royo, d'ERC [recentment nomenat per Homs secretari general de Diplocat], la persona que substituirà Prat. Em sap greu que es faci una lectura que no és correcta que se substitueix Prat perquè no és prou sobiranista". "No m'agrada gens ni mica que en una qüestió en la qual abans s'havia tingut en compte la meva opinió, m'hagi assabentat ara per un tuit del senyor Royo qui és el nou delegat, a qui li desitjo molta sort. És un perfil completament diferent del del senyor Prat i, per tant, té una base diferent. Li desitjo el millor i, en tot el que pugui ajudar-lo, estaré al seu servei", ha afirmat en referència a Pere Puig, el nomenament del qual va ser anunciat per TV3 al 'Telenotícies Vespre' de divendres.

Duran també ha marcat distàncies amb la decisió del cap de llista de CiU a Badalona, el convergent Ferran Falcó, de proposar al PSC i ICV-EUiA una moció de censura contra l'alcalde de Badalona del PP, Xavier García Albiol. "Dilluns en parlarem a l'executiva d'Unió. És veritat que el partit, a Badalona, no era partidari de la moció. La decisió correspon a CiU i per la importància demogràfica del municipi la direcció d'Unió té alguna cosa a dir-hi", ha advertit als seus socis.

En una visita a la Univertitat Abat Oliba, el líder d'Unió també ha lamentat que els condemnats pel cas Pallerols de finançament irregular del partit, i que ell va assegurar que l'havien perjudicat, vagin a la presó: "És sorprenent", va dir. Duran ha remarcat que pel que fa al cas Pallerols, "que quedi clar que Unió és perjudicada, no beneficiada. Això que es diu que fons europeus van anar a Unió no és veritat". I ha conclòs que, en qualsevol cas, "Unió es va lucrar de bona fe".

stats