ELECCIONS ESPANYOLES
Política 10/08/2011

Duran dóna per feta la majoria absoluta del PP

El cap de llista de CiU a Madrid argumenta així la impossibilitat que la federació entri en un govern espanyol

Redacció
1 min

BegurEl cap de llista de CiU a les eleccions espanyoles ha donat per fet que el PP tindrà majoria absoluta, cosa que impossibilita la possibilitat que participi en el futur govern espanyol. Duran ha tornat al guió de campanya per dir que la participació de CiU al govern de Madrid no és la seva principal “preocupació, sinó que “el que interessa en aquest moment és el pacte fiscal”. “Entrar en el govern o no, vindrà després” de la negociació del pacte fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la primera jornada de preparació del programa electoral de CiU que s'ha fet avui a Begur, Duran ha volgut erigir CiU en la “garantia per sortir de la crisi, com la tercera via i autèntica resposta a una forma diferent de fer política”. Ha carregat contra PSOE i PP, que en un moment de “greu situació” econòmica són “incapaços” de posar-se d'acord, ni tan sols en la lluita antiterrorista.

El programa de CiU es basarà en tres eixos: la reactivació econòmica, la joventut i la cohesió social. El quart element serà la “qualitat democràtica”. Duran ha insistit en la necessitat de grans pactes d'Estat i ha recordat el compromís d'impulsar un pacte fiscal per “donar justícia d'una vegada als ciutadans de Catalunya.

“mortificació” nacional

Mentre per CiU els socialistes han “arruïnat aquest país, i des de Catalunya això es veu molt clarament”, el PP el que farà serà “mortificar” Catalunya “des de la perspectiva nacional”. Ha considerat que l'Estat haurà d'actuar com ho fa la Generalitat en matèria d'austeritat. Així, ha receptat l'eliminació de ministeris que, com el de Cultura, tenen transferides totes les competències a les comunitats autònomes.

stats