Política 19/04/2013

Duran demana a Rajoy una oferta seductora per als no independentistes

"Catalunya té més problemes més enllà de la consulta", diu el líder d'Unió

Ara
2 min
Josep Antoni Duran i Lleida i Herman van Rompuy reunits ahir a Brussel·les.

BarcelonaEl president del comitè de govern d'Unió, Josep A. Duran i Lleida, s'ha referit aquest divendres en al seva carta web a les relacions polítiques entre l'executiu espanyol i el català, separats per la consulta sobre l'estat propi que CiU i ERC pretenen fer el 2014. Segons ell, cal "diàleg", i "amb urgència", sobre la qüestió catalana. Segons ell, el "problema" no és només dels catalans, "també ho és dels espanyols".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El problema té tal gravetat per a Espanya que ja no es tracta de què ofereix Espanya i les seves institucions als independentistes catalans, sinó de què és el que està disposada a oferir als que no ho són i volen sentir-se respectats i reconeguts, i avui no s'hi senten". Aquesta és, segons Duran, la qüestió, i per això, des de la seva voluntat d'un encaix confederal de Catalunya, demana a Rajoy que faciliti solucions.

El líder d'Unió afirma que ell no en vol parlar més, "de si la consulta ha de ser o no negociada", després d'una setmana de polèmica a CiU i al Govern arran de les declaracions del conseller de Justícia, Germà Gordó. "Catalunya i la seva gent tenim més problemes més enllà de la consulta", resol.

En la missiva, el líder d'Unió també repassa les reunions que ha tingut aquesta setmana en l'àmbit internacional, entre altres, amb Herman van Rompuy, president del Consell Europeu, i apunta que ha tingut una bona receptivitat quant a la flexibilització del dèficit català. Pel que fa a la consecució d'un estat propi dins de la UE assenyala que cal "no enganyar ningú" i que aconseguir-lo "no serà bufar i fer ampolles". Admet que l'"Europa dels pobles" ha passat a ser una quimera i que ara s'imposa la dels estats, i que aquests "no tenen cap intenció d'aplanar-nos el camí".

stats