Política 01/04/2011

Duran reitera que no es deixarà arrossegar pel "corrent" de la independència

En la seva carta web setmanal, el líder d'Unió assegura que la prioritat, ara, és "resoldre la situació econòmica" juntament amb les institucions espanyoles

Oriol March
1 min

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida ha afirmat en la seva setmanal carta web que defensa un model "confederal" a la independència de Catalunya, una opció, aquesta última, que ha defensat els últims mesos Jordi Pujol, expresident de la Generalitat, i que no es "deixarà arrossegar" pel corrent independentista. Ahir mateix, Pujol va revelar que ja havia votat afirmativament a la consulta del 10-A i, poques hores després, Duran assegurava que "respectava" les idees del president però que no les "compartia". "L'estat confederal és la nostra utopia, segurament tan inviable com la independència, però és la d'Unió i la que estic defensant des de fa 37 anys, i no la penso canviar", ha assegurat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran també afirma, en referència al corrent independentista present a l'àmbit polític català, que "en política, en la defensa dels principis sovint s'ha d'anar a contracorrent, si creus sobretot que el que impera pot provocar divisió i frustració per la seva inviabilitat". Un cop dit això, el líder d'Unió diu que "no té cap interès a discutir aquesta qüestió", i que la seva prioritat és "ajudar a intentar resoldre la situació econòmica". Una tasca que, segons explica Duran, requereix la col·laboració amb les institucions espanyoles.

stats