Política 26/11/2013

Duran adverteix a ERC que la pregunta ha de ser fruit del "consens"

El líder d'Unió alerta que, en una Catalunya fora de la zona euro, les entitats financeres no podrien finançar-se a través del BCE

Ara
1 min

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha advertit aquest dimarts a ERC que la pregunta de la consulta ha de ser fruit del "consens" i no de la imposició d'un partit determinat. En declaracions a RNE, Duran ha sortit al pas dels posicionaments d'ERC i l'ANC a favor d'una pregunta directa sobre la independència de Catalunya. Ha matisat que la pregunta "pot tenir perspectives diverses" i ha de ser "concreta, clara i inclusiva", fins aconseguir que s'hi trobin "còmodes" CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Duran, "el contingut ha de ser fruit del consens", no del que vulgui un determinat partit, i ha de ser "capaç d'aglutinar" les posicions de les forces favorables al dret a decidir. "El consens no el marca ERC ni Unió, sinó que ha de ser fruit de les converses", ha reblat. També ha replicat a la proposta de pregunta de l'ANC i ha dit que ha de ser el president de la Generalitat i el Parlament els que marquin la pauta en aquest tema: "En democràcia, no compten les manifestacions, sinó els vots".

Bancs sense accés al BCE

Pel que fa a l'advertiment llançat pel governador del Banc d'Espanya sobre una eventual fallida bancària en una Catalunya independent, ha evitat subscriure fil per randa aquestes declaracions, però sí que ha alertat que avui les entitats financeres es financen acudint al Banc Central Europeu (BCE). Però "en la mesura que no formes part de l'àrea euro, les entitats financeres no tindrien aquest accés al BCE", ha apuntat.

stats