Política 10/10/2011

Duran i Lleida: "Andalusia ha rebut diners suficients per trobar alternatives al PER"

El líder d'Unió es referma en les seves declaracions sobre la pagesia a Andalusia i diu: "No m'he equivocat"

Ara
2 min

BarcelonaEl candidat de CiU a les eleccions del 20-N ha afirmat aquest matí de dilluns que no s'ha equivocat en les seves crítiques contra la "cultura del subsidi". Creu que Andalusia "ha rebut diners suficients per part d'Espanya i Europa" per poder corregir la cultura del subsisdi que hi ha implantada després de tant de temps.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran ha insistit, en primer lloc, que el que no pot ser és que amb els esforços pressupostaris que s'estan fent a Catalunya allí "hi hagi consellers que diguin que mentre aquí tanquem residències allí n'obren". En segon lloc, creu que el fet que la gent s'hagi acostumat al PER crea "una societat captiva".

Per si no fossin prou les seves polèmiques declaracions, Duran aquest matí a El Món a Rac1 ha afirmat que el que acaba passant és que el PER només porta a fer que les persones que el reben "facin frau". Diu que moltes de les persones que s'hi acullen acaben acceptant "feines en negre" per no perdre aquest subsidi.

Sobre la reprovació conjunta del PP i el PSOE al Parlament andalús que es portarà a terme aquest dilluns Duran no s'ha mostrat preocupat. Ha dit que "si volen perdre el temps amb mi que ho facin" i que "no hi donaré cap resposta".

Sobre els líders polítics andalusos que l'han criticat afirma que "han perdut l'oremus". Concretament s'ha referit a Manuel Chaves, que, segons Duran, l'ha acusat de xenòfob. També ha desaprovat les paraules d'Alfonso Guerra, que li va tirar en cara que visqués a l'hotel Palace de Barcelona i "volgués treure 400 euros a les persones que no tenen res més". El democratacristià creu que és un exemple de "demagògia política" però, tot i això, s'ha excusat assegurant que al Palace "em fan un preu especial".

stats