Política 24/01/2012

Duran veu "lògica" la suspensió del concurs d'Aena i s'obre al diàleg

El líder d'Unió ha reconegut que el concurs "estava molt mort", ja que ni "les empreses no acabaven de trobar les condicions exactes" que volien negociar

Efe
1 min

BarcelonaEl portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha considerat "lògic", avui dimarts, l'anunci del Govern espanyol de suspendre el procés de licitació dels serveis de gestió de l'aeroport del Prat i s'ha mostrat obert a dialogar sobre el futur d'aquesta infraestructura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a RNE, Duran ha reconegut que el concurs "estava molt mort", ja que "les pròpies empreses no acabaven de trobar les condicions exactes", fet pel qual comparteix la decisió presa pel Govern de Mariano Rajoy.

Duran ha insistit que no critica la postura del Govern i s'ha acollit a la seva "oferta reiterada de diàleg" per determinar els passos que caldrà donar de cara el futur, que segons el seu parer han d'anar encaminats a afavorir una "gestió autònoma" de l'aeroport, amb presència majoritària catalana en els òrgans decisoris.

Per a Duran, el comentari de la ministra de Foment, Ana Pastor, sobre les seves reticències que els aeroports de Barajas i el Prat (Baix Llobregat) competeixin entre ells, va ser només un "relliscada".

D'altra banda, Duran ha negat que entre CiU i PP existeixi un "acord mutu de correspondència" per recolzar-se a Catalunya i a Madrid, encara que ha lloat la "responsabilitat" dels populars en ajudar el Govern a tramitar els pressupostos i ha dit trobar a faltar aquesta "responsabilitat" per part del PSC i ERC, malgrat ser "corresponsables del dèficit que va generar el tripartit".

stats