POLÍTICA
Política 09/03/2013

Duran: "La qüestió catalana no es pot resoldre a cops de recursos al TC"

El líder d'Unió veu un "error gravíssim" el recurs contra la declaració de sobirania, deplora la "histèria" del PP i adverteix que així no hi ha diàleg possible

Ara / Acn
1 min
Duran, aquest dissabte a la Universitat Abat Oliva

BarcelonaEl secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha criticat aquest dissabte el recurs al TC del govern espanyol a la declaració de sobiranista aprovada per la majoria del Parlament de Catalunya al Tribunal Constitucional (TC). "La qüestió catalana no es pot resoldre a cops de recursos al TC", ha dit Duran, per després afegir que el PP està sempre actuant des de la "histèria". El líder de CiU ha qualificat el recurs presentat per l'Estat a l'alt tribunal d'"error gravíssim", i també "incoherent" perquè, ha recordat, xoca de ple amb l'oferta de diàleg que va oferir fa poques setmanes enrere el propi president espanyol, Mariano Rajoy, en el debat de política general del Congrés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran s'ha referit a aquesta qüestió des de la Universitat Abat Oliba de Barcelona, on aquest dissabte al matí participa en un curs sobre lideratge jove que el centre ofereix als alumnes de primer i segon de carrera. "El PP no només no acaba de trobar la manera d'afrontar la qüestió catalana sinó que ho fa des d'una posició de certa histèria, i això no és bo".

Duran també ha destacat que el recurs al TC contra la declaració sobiranista és també incoherent perquè "no és la primera vegada que el parlament català o el basc aproven declaracions d'aquest tipus sobre el dret a decidir" i recorda que en anteriors ocasions "no hi va haver cap escarafall per part del PP". Finalment retreu que fins i tot en aquesta darrera ocasió, després que CiU donés el seu suport a la declaració sobiranista, el PP no tingués "cap mena de pudor" i acceptés rebre els vots de CiU al Congrés per a d'altres qüestions.

stats