Política09/06/2014

El PSOE elogia Duran, un "aliat" dels qui volen diàleg entre Catalunya i Espanya

Els socialistes lamenten la decisió de CiU d'abstenir-se a la llei que regula el relleu a la Corona espanyola

Europa Press

MadridEl secretari d'organització del PSOE, Óscar López, ha destacat aquest dilluns que el portaveu parlamentari de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, és un interlocutor que fomenta el diàleg per solucionar el repte sobiranista a Catalunya. "El PSOE té una posició i aquesta posició passa pel diàleg, i hi ha persones que han fomentat aquest diàleg i que el fomenten", ha dit en referència al portaveu de la federació nacionalista a Madrid. Duran i Lleida "és una d'elles", ha assenyalat en una entrevista a 'Los Desayunos de TVE' recollida per Europa Press.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

López ha defensat la posició política del PSOE respecte a la crisi catalana, que aposta per fer "reformes" que permetin que Catalunya i Espanya continuïn "vivint juntes". Així doncs, en opinió de López, "com més aliats hi hagi en aquesta posició, molt millor". Per López, el diàleg és "l'única solució" i per això creu que "es farà el pas, sí o sí", i que cada vegada hi haurà "més gent buscant un acord", a mesura que "s'acosti aquest xoc", en al·lusió al referèndum convocat pel president de la Generalitat, Artur Mas.

Cargando
No hay anuncios

"El millor és seure i parlar", ha puntualitzat, i ha recordat que el PSOE, a la conferència política del novembre passat, ja va abordar el tema territorial arran del debat sobiranista català i va plantejar una reforma constitucional en sentit federal.

D'altra banda, respecte a l'anunci que CiU s'abstindrà a la votació de la llei orgànica que donarà valor jurídic a l'abdicació del rei Joan Carles en favor del seu fill, el príncep Felip, ha reiterat que "no és una bona notícia".