Política 09/06/2014

El PSOE elogia Duran, un "aliat" dels qui volen diàleg entre Catalunya i Espanya

Els socialistes lamenten la decisió de CiU d'abstenir-se a la llei que regula el relleu a la Corona espanyola

Europa Press
1 min
El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, en una imatge d'arxiu. EFE

MadridEl secretari d'organització del PSOE, Óscar López, ha destacat aquest dilluns que el portaveu parlamentari de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, és un interlocutor que fomenta el diàleg per solucionar el repte sobiranista a Catalunya. "El PSOE té una posició i aquesta posició passa pel diàleg, i hi ha persones que han fomentat aquest diàleg i que el fomenten", ha dit en referència al portaveu de la federació nacionalista a Madrid. Duran i Lleida "és una d'elles", ha assenyalat en una entrevista a 'Los Desayunos de TVE' recollida per Europa Press.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

López ha defensat la posició política del PSOE respecte a la crisi catalana, que aposta per fer "reformes" que permetin que Catalunya i Espanya continuïn "vivint juntes". Així doncs, en opinió de López, "com més aliats hi hagi en aquesta posició, molt millor". Per López, el diàleg és "l'única solució" i per això creu que "es farà el pas, sí o sí", i que cada vegada hi haurà "més gent buscant un acord", a mesura que "s'acosti aquest xoc", en al·lusió al referèndum convocat pel president de la Generalitat, Artur Mas.

"El millor és seure i parlar", ha puntualitzat, i ha recordat que el PSOE, a la conferència política del novembre passat, ja va abordar el tema territorial arran del debat sobiranista català i va plantejar una reforma constitucional en sentit federal.

D'altra banda, respecte a l'anunci que CiU s'abstindrà a la votació de la llei orgànica que donarà valor jurídic a l'abdicació del rei Joan Carles en favor del seu fill, el príncep Felip, ha reiterat que "no és una bona notícia".

stats