POLÈMICA AL GRUP MIXT
Política 03/02/2011

Duran veu "aberrant" que Solidaritat recorri al TC decisions del Parlament

El líder d'Unió ha recordat que en el seu moment alguns dirigents de SI "van dir que mai acudirien al TC perquè aquest tribunal espanyol no era el seu tribunal"

Redacció
1 min

BarcelonaEl secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha arremès avui contra Solidaritat Catalana per la Independència (SI) per "amenaçar constantment" de portar al Tribunal Constitucional (TC) decisions que s'adoptin en el Parlament de Catalunya, una actitud que ha titllat d'"aberrant". Dimarts passat, SI va amenaçar de recórrer al TC cada decisió de la mesa del Parlament si no se li permet tenir dos membres a la junta de portaveus i va acusar de "sectarisme" la presidenta de la cambra catalana, Núria de Gispert.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un apunt al seu blog a internet, Duran ha deplorat l'actitud dels diputats de SI: "Em sembla una claríssima aberració que un partit que es diu independentista amenaci setmana sí, setmana també, de portar la presidenta o la mesa del Parlament o, més ben dit, les seves decisions, davant el TC. Com a mínim és una falta de coherència". Duran s'ha mostrat "profundament sorprès" per la "constant apel·lació" dels independentistes liderats per Joan Laporta a un tribunal com aquest.

El líder d'Unió ha recordat que en el seu moment alguns dirigents de SI "van dir que mai acudirien al TC perquè aquest tribunal espanyol no era el seu tribunal". Duran ha remarcat que "tota opció catalanista al llarg de la història sempre ha renunciat a portar decisions de la cambra catalana davant un "tribunal espanyol" com el TC.

stats