Política 23/11/2014

Duran activa una "plataforma de debat" que fuig del "frontisme" independentista

El líder d'Unió subratlla que "més enllà de la independència també hi ha vida" i convida a sumar-se al seu projecte "Construïm" a tots aquells que comparteixin els mateixos valors, se sentin "només catalans o només espanyols"

Roger Mateos
1 min
Josep Antoni Duran i Lleida, en la clausura de les jornades de reflexió d'Unió / CRISTINA CALDERER

BarcelonaEl president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha activat formalment aquest diumenge una "plataforma de debat" amb el nom de "Construïm", amb plantejaments ideològics ubicats en el centredreta, que pretén fugir del "frontisme" a què condueix el debat independentista i que vol aglutinar gent molt diversa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Volem construir un país, una societat, que és complexa", ha explicat Duran, que ha "convidat" a sumar-s'hi a la gent que comparteixi el seu model de societat, "parli la llengua que parli, visqui on visqui, pensi el que pensi, els que se sentin només catalans o només espanyols". Volem construir una societat per a tots plegats, no només per a uns o altres", ha dit en la clausura de les jornades de reflexió "Valors i política. Construïm", organitzades aquest cap de setmana per l'Institut d'Estudis Humanístics Miquel Coll i Alentorn (INEHCA), la fundació d'Unió.

Duran ha fet una crida a fugir dels "frontismes", com sempre ha fet, tot i que això l'ha deixat sovint "desubicada". Duran ha reconegut que no adherir-se "al blanc o el negre" i defensar que hi ha "molts matisos" entremig "fa que la gent t'entengui menys". Ha destacat que en un dia i mig de reflexió a les jornades democristianes no s'ha "polemitzat" en cap moment sobre el procés sobiranista, perquè "més enllà de la independència també hi ha vida". "Hi ha altres qüestions de les quals ens volem ocupar", ha subratllat.

stats