Política 26/01/2013

Duran: "Corrupció n'hi haurà sempre, allà on hi hagi un ésser humà n'hi pot haver"

El líder d'Unió assegura que els que avui són dins el partit "tornaran allò que els que ja no hi són van agafar"

Ara
2 min

BarcelonaEl líder democristià ha tornat a assegurar avui que Unió no va cometre "finançament irregular i si n'hi hagués hagut ho diria el jutge". Durant una entrevista a Catalunya Ràdio, Duran ha afirmat que el partit ha actuat "correctament" perquè quan va veure algun tipus d'irregularitat "va encarregar una investigació". Duran també ha explicat que la sentència "no diu res de nou".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La sentència diu que hi havia un "conjunt de fets" que la direcció no coneixia i que es feia "en contra nostra i sense cap mena d'aprovació". De la mateixa manera el líder d'Unió ha confessat que "certament va haver-hi irregularitats, però enlloc diu que aquests diners anessin a parar a Unió Democràtica". "Unió va ser beneficiaria però el partit, de seguida, torna els diners". De fet ha assegurat que els que avui formen part del partit "tornaran el què d'altres van agafar".

Preguntat per fer una llei que reguli el finançament de partit Duran ha afirmat que de "corrupció sempre n'hi haurà. Allà on hi hagi un ésser humà hi pot haver-hi corrupció". En aquesta línia Duran aplaudeix les comissions d'investigació però també exigeix responsabilitat a l'hora d'acusar algú. "Quan va esclatar el cas Pallerols tothom va demanar la meva dimissió sense haver-se llegit un paper".

Pel que fa al procés de sobirania obert a Catalunya Duran ha afirmat que troba "a faltar els vots del PSC". "El procés que necessita unes majories molt àmplies que faci que no es trenqui en cap moment la cohesió social". En aquesta línia ha recordat que "aprovar el dret a decidir no vol dir aprovar la independència". A més, ha dit avui que ell creu que el PSC "no està pensant en Catalunya" sinó en unes eleccions primàries per "donar suport" a l'exministra de Defensa Carme Chacón.

stats