Política 11/12/2016

Echenique se situa amb Iglesias: veu estranya la fórmula d'Errejón de separar les cares del debat d'idees

El secretari d'organització es mostra convençut que hi haurà canvis a la direcció després de l'assemblea de Vistalegre però creu que l'actual líder de Podem seguirà

Ara
2 min
El secretari d'Organització, Pablo Echenique, anunciant l'obertura de l'expedient.

Un dels punts de fricció a Podem és el sistema de votació dels líders i el projecte polític en la pròxima assemblea ciutadana de Vistalegre. Mentre Pablo Iglesias vol que les bases es pronunciïn conjuntament sobre les dues qüestions, Iñigo Errejón i els crítics aposten perquè es votin per separat idees i les llistes per escollir la direcció. Què en diu d'això el secretari d'organització, Pablo Echenique? El secretari d'organització se situa amb Iglesias i ha assegurat aquest diumenge des del seu compte de Facebook que la fórmula que proposa Errejón seria "estranya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Encara que comparteix la necessitat que Podem tingui aquest debat d'idees "tan pur i enriquidor com sigui possible", Echenique recorda que fins ara s'han celebrat 29 processos autonòmics interns i que en 28 d'ells s'han votat documents i candidatures conjuntament.

"En aquests 28 processos no es van sentir gaires queixes respecte a l'absència d'un debat d'idees. De fet, jo mateix hi vaig participar en un [el d'Aragó] i no em va semblar que hi hagués aquest defecte", afegeix.

Canvis en la direcció després de Vistalegre

Aquest matí, en un acte a Saragossa, Echenique s'ha mostrat convençut que hi haurà canvis en el projecte polític i en la direcció després Vistalegre II, l'assemblea ciutadana de Podem, tot i que considera que Pablo Iglesias seguirà liderant la formació.

Echenique ha indicat als mitjans que hi haurà canvis en el partit perquè "n'hi ha d'haver" i és "sa" que n'hi hagi. Segons la seva opinió, hi haurà canvis de cares i de projecte polític, perquè des del primer Vistalegre han passat "moltes coses", entre elles l'aparició dels "ajuntaments del canvi", la representació de Podem als Parlaments autonòmics i el suport del PSOE a la investidura d'un "president de dretes", qüestions de les quals cal "aprendre" i que cal "plasmar en nous documents polítics".

Coneix les interioritats de Podem: els aliats estratègics de l'assembleaNo obstant això, ha augurat que aquest nou projecte polític seguirà "previsiblement" liderat per Iglesias, ja que fins ara és l'únic candidat que s'ha presentat i ho ha fet, ha apuntat, amb una "voluntat enorme d'integració". Ahir, precisament, l'actual secretari general va mostrar la seva disposició d'incloure Errejón a la direcció.

En qualsevol cas, Echenique ha negat que el partit arribi "fracturat" a l'assemblea, perquè entén que hi ha les condicions per sortir d'aquesta trobada "amb més unitat", atesa la voluntat de l'actual líder de lligar les cares al projecte polític revisat. "Mentre mantinguem el debat en aquest nivell i seguim tenint aquesta voluntat d'integrar, Vistalegre serà emocionant, divertit, mediàtic, però serà bo per a Podem, per sortir més forts i units", ha manifestat.

stats