Política 18/02/2017

Cifuentes compara la candidatura d'Errejón amb "el desterrament d'un dissident"

Iglesias avisa l'actual presidenta de la Comunitat de Madrid que la pròxima presidència serà per a Podem perquè Errejón és un "candidat guanyador"

Júlia Manresa
2 min
La presidenta de la gestora del PP de Madrid, Cristina Cifuentes.

Madrid"Redoblem l'aposta i això passa per posar pesos pesants a les candidatures locals i autonòmiques per a les eleccions del 2019", ha dit el ja ex número dos de Podem, Íñigo Errejón, en sortir de la reunió del primer consell ciutadà del partit després de Vistalegre II. Aquest ha estat el missatge que han repetit constantment els diferents membres de la formació política un cop acabada la primera reunió del consell ciutadà, que es fixa les eleccions autonòmiques com a primer pas per "desallotjar" el PP del govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El reforçat líder de Podem, Pablo Iglesias, ha volgut deixar clar a Cristina Cifuentes, actual presidenta de la Comunitat de Madrid, que "la pròxima presidència serà per a Podem", i ha insistit que el primer pas per arribar al govern de l'estat espanyol el 2020 és "desallotjar el PP de la Comunitat de Madrid" i tornar a aconseguir l'Ajuntament de la capital espanyola.

El líder de Podem ho ha afirmat com a resposta a les declaracions de Cifuentes, que, després de conèixer la candidatura d'Errejón per a les pròximes autonòmiques, l'ha comparat amb "un desterrament propi d'un dissident". "És normal que Cifuentes estigui inquieta", ha etzibat Iglesias, per a qui Errejón seria un "candidat guanyador".

Tot i això, Cifuentes ha assegurat que "no li preocupa gens" que Errejón pugui convertir-se en el seu adversari en les pròximes autonòmiques, però sí que ha qualificat de "falta de respecte" que Podem "faci servir la Comunitat de Madrid" com una mena de "desterrament on s'envia el dissident o el que discrepa".

Val a dir, però, que Errejón s'hi ha mirat per no confirmar oficialment aquesta candidatura, tot i que tampoc l'ha desmentida. A més, fonts de la formació han confirmat que Iglesias i Errejón van acordar la candidatura a canvi de la pèrdua de pes de la seva facció a l'executiva, que passa a tenir només un 20% dels secretaris.

stats