ELECCIONS EUROPEES
Política 11/05/2014

Fisas apel·la al "vot útil" espanyolista davant l'auge del vot als minoritaris que "no val per res"

El candidat català del PP a les europees alerta que votar els minoritaris com UPyD, C's o Vox és "llençar el vot a la paperera". Camacho avisa que CiU i ERC "no podran fer res" a l'Eurocambra

Marc Colomer
2 min

Mollet del VallèsTercer dia de campanya i primera apel·lació explícita al "vot útil" unionista. El candidat català del PP a les eleccions europees, Santiago Fisas, ha fet una crida a concentrar el vot al PP i evitar així "llençar el vot a la paperera" optant per formacions minoritàries com UpyD, C's o Vox que "poden coincidir" amb els populars en la defensa de la unitat d'Espanya, però que "no valen per res" noi tindran influència a l'Eurocambra per frenar el sobiranisme.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una trobada amb cases regionals a Mollet del Vallès, Fisas s'ha referit així als primers sondejos que, com el d'aquest diumenge a 'La Vanguardia', apunten a una baixada de PP i PSOE de 9 punts respecte de les eleccions del 2009 i que CiU guanyaria per primer cop les europees a Catalunya amb un empat tècnic amb ERC, mentre que el PP es disputaria el tercer lloc amb el PSC que cau fins a 20 punts. Això explica que Alícia Sánchez-Camacho hagi considerat "inútil" votar a ningú més que el PP. Als socialistes els identifica amb "atur, crisi i ruïna". Santiago Fisas ha alertat que els sondejos demostren que "no hi ha res guanyat" i que el PP no es pot relaxar en aquesta campanya, mentre Camacho ja detecta un repunt dels populars.

La paradoxa del plebiscit

Paradoxalment, malgrat que el PP planteja aquestes eleccions com un autèntic doble plebiscit -a les polítiques econòmiques de Rajoy i contra l'embat sobiranista- la líder dels populars catalans ha carregat contra CiU per "convertir en un plebiscit contra Espanya". Per Camacho, els únics que "podran decidir" i "decidiran" a Europa són els eurodiputats del grup popular europeu.

També ha instat el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba a ser "un bon espanyol" i que "ajudi el govern" de Mariano Rajoy en la represa econòmica.

stats