ELECCIONS EUROPEES
Política 09/05/2014

Camacho: "L'Espanya del PP no la pararà ningú, ni socialistes ni independentistes"

Els populars exhibeixen "recuperació econòmica" i adverteixen que una victòria socialista seria sinònim "d'atur, desigualtat i mentides"

Marc Colomer
2 min
Reyes i Camacho, amb els candidats Santiago Fisas i Andrea Levy. RAFA GARRIDO / ACN

CastelldefelsTotes les cartes damunt la taula. El PP a Catalunya ha refermat aquesta nit la intenció de fer de la campanya de les europees una autèntica revàlida a l'austeritat del govern de Mariano Rajoy i un embat contra el procés sobiranista. "L'Espanya del PP no la pararà ningú, ni socialistes ni independentistes", ha avisat la líder dels populars catalans, Alícia Sánchez-Camacho, que ha fet de telonera del candidat català a la llista dels populars, Santiago Fisas, en l'acte d'obertura de la campanya europea, a Castelldefels, un dels seus bastions a l'àrea metropolitana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un breu acte electoral, de poc més de 20 minuts de durada, i davant unes 200 persones, Camacho ha contraposat l'Espanya "en fallida" del PSOE a la de la "recuperació" del PP. "Aquestes eleccions elegim entre seguir avançant, guanyar-nos el futur o un enorme pas enrere dels socialistes, que són atur, desigualtat i mentides", ha asseverat la líder del PP a Catalunya. Els populars exprimiran fins l'últim dels elogis internacionals rebuts per les reformes aplicades per Mariano Rajoy. Entre ells, ha recordat Camacho, el candidat socialista a presidir la Comissió Europea, Martin Schulz: "Fins i tot el candidat de [Elena] Valenciano, ha felicitat el governespanyol per les reformes i la recuperació. No sé si votaria a Valenciano o aArias Cañete".

Les últimes eleccions europees pels catalans?

En una breu intervenció, el candidat català a les llistes del PP Santiago Fisas ha advertit que els populars no permetranque s'elimini el "dret a ser catalans, espanyols i europeus" ni que "aquestes siguin les últimes eleccions europees en quèels catalans tenen dret a vot". Una referència velada a l'expulsió d'una eventual Catalunya independent de la UE. Fisas ha protagonitzat uns minuts de desconcert i nervis a remolc de TV3. Ell ja havia dit el que havia de dir. Però encara faltava la connexió en directe de TV3. Entretant, rialles i conversa distesa amb la gent del públic, entre els quals els alcaldes de Castelldefels i Badalona, Manuel Reyes i Xavier García Albiol, el líder del PP de Barcelona, Alberto Fernández-Díaz, el grup parlamentari en ple i una nodrida representació de la direcció del partit a Catalunya. Coses del directe.

“fins i tot Schulz, candidatsocvialista, el candidat de la valenciano, ha felicitat el governespanyol per les reformes i la recuperació”

“no sé si votaria a Valenciano o aArias Cañete”

stats