NOUS AJUNTAMENTS
Política 01/07/2011

Trias es compromet a ser el "revulsiu" des de Barcelona a la regeneració de la democràcia

El nou alcalde de Barcelona promet regenerar els barris i actuar amb contundència en seguretat

Albert Balanzà
2 min
Xavier Trias, investit alcalde / EFE

BarcelonaEl ja nou alcalde de Barcelona, Xavier Trias, s'ha compromès en el seu primer discurs a ser el "revulsiu" des de Barcelona a la regeneració de la democràcia amb la prioritat del benestar de les persones i la sortida de la crisi i ha posat èmfasi a defensar els indignats "com un sentiment democràtic que cal escoltar". "Dialogarem sempre que sigui possible amb els seus representants i als barris és on ho farem", ha apuntat. Trias, que en els primers moments del seu discurs se li ha trencat la veu de l'emoció pel moment històric, ha promès un nou urbanisme que regeneri els barris i a nivell de carrer ha anunciat una forta coordinació entre Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra per actuar "amb contundència" contra la delinqüència i la venda ambulant. També ha esmentat unes paraules de Pasqual Maragall per demanar als seus regidors que facin de polítics i no de tècnics i fins i tot una cançó de Bruce Springsteen, Working on a dream, per fer realitat totes les seves apostes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A banda de Trias, el discurs més esperat ha estat el de Jordi Hereu, des d'avui exalcalde i cap de l'oposició, i Hereu ha mostrat una voluntat "clara i decidida" a exercir l'alternativa a Trias i a construir-la també a nivell intern de partit en els propers quatre anys. El fins ara alcalde també ha estès la mà a Trias dient que "ja és el meu alcalde" i que el PSC "no deixarà d'estar en cap acord" que suposi un avenç per Barcelona. "Compti amb mi", ha conclòs.

El president del grup municipal d'Unitat per Barcelona-ERC, Jordi Portabella, ha justificat els dos vots a favor d'investir Trias, tal com va avançar l'ARA, en la voluntat d'evitar que CiU hagi de recórrer al suport del PP. Precisament, Alberto Fernández Díaz, ha demanat "valentia" al nou alcalde i ha vinculat CiU i PP com els grups que representen "la continuïtat". El president d'ICV-EUiA, Ricard Gomà, ha advertit el nou alcalde que serà el líder municipal "més a la dreta que s'ha elegit a Barcelona"

stats