Eleccions municipals

Germán Císcar: "Al bou no se li fa mal i està molt cuidat, ja em canviaria jo per la seva vida"

Cap de l'oposició a Amposta (Som Amposta)

2 min
El cap de l'oposició a l'ajuntament d'Amposta, Germán Císcar.

BarcelonaGermán Císcar (Barcelona, 1972), portaveu de Som Amposta, és el líder de l'oposició al municipi.

¿El seu partit prové de Plataforma per Catalunya (PxC)?

— És un partit nou. Jo vaig ser regidor de PxC el 2011 i el 2015. Em vaig donar de baixa perquè sentia vergonya d'altres dirigents, però mai vaig presentar cap moció contra la immigració. Ara hi ha gent de diferents sensibilitats.

Són el principal partit de l'oposició. 

— Vam treure més de 1.000 vots i 2 regidors. Va ser un gran èxit perquè vam superar Junts o el PSC. Ara n'esperem obtenir 3 o 4. Que ERC mantingui els 16 és impossible, tot li va anar de cara a l'alcalde. Estar imputat per l'1-O també el va ajudar. 

L'alcalde l'acusa d'agredir-lo.

— Tenim l'alcalde més mentider i manipulador. Quan vam sortir del ple li vaig dir pallasso i si hi hagués hagut una agressió, la policia hauria intervingut. 

¿Confia en la promesa d'un tercer carril a l'AP-7 aquest any?

— Som molt escèptics. L'hospital s'havia de fer amb el tripartit. Hi ha un munt d'accidents, però la gent de l'Ebre no es creurà res fins que no comencin. La gent se sent molt abandonada. Només ens posen nuclears i parcs eòlics. 

Cal garantir els correbous?

— És una tradició bonica que genera turisme. Al bou no se li fa cap mal, està molt ben cuidat, ja em canviaria jo per la seva vida. No es torturen els animals, el que pren mal és el que baixa a la plaça. Tot es basa en la ignorància. És una tradició catalana, però té el component espanyol quan hi ha molts toreros independentistes. Sembla que som assassins en sèrie. 

Com veu el conflicte amb Espanya?

— Vull que Catalunya funcioni econòmicament i la independència no genera un sol lloc de feina a Amposta. Gent d'ERC ens deia el 2017 que tot seguiria igual en 20 anys. Deixem-nos de contes.

stats