Eleccions municipals

Carla Simón se suma a la llista de Junts a les Planes d'Hostoles: "Els noms dels partits, als pobles, són molt relatius"

La directora d''Alcarràs' s'incorpora a la candidatura com a independent perquè que creu "fermament" en el projecte que ofereix per al seu poble

2 min
carla Simon fotografiada per l'ARA recentment

BarcelonaLa directora i guionista de l'exitosa pel·lícula Alcarràs, Carla Simón, s'incorpora a la llista de Junts a les Planes d'Hostoles, el poble de la Garrotxa on es va criar, per a les municipals del 28 de maig. Així ho ha revelat aquest dijous a Twitter el candidat del partit al municipi, Pablo Odell, i ho ha confirmat ella mateixa en declaracions a l'ARA. "Crec fermament en la seva alcaldia per al meu poble, crec que ho farà molt bé", afirma la cineasta a aquest diari, aclarint que no forma "part de Junts" i que se suma a la candidatura com a independent i en la posició número 10, com a primera suplent. "Els noms dels partits, als pobles, són molt relatius", destaca.

Junts ja governa a les Planes d'Hostoles, un municipi de 1.745 habitants, i els nou regidors a l'Ajuntament són tots del partit, després que fos l'únic que es presentés a les últimes eleccions, l'any 2019. El 2015, quan no existia JxCat, CiU va aconseguir vuit regidors, mentre que un l'havia aconseguit la candidatura Independents de les Planes d'Hostoles. Al capdavant de la candidatura convergent hi havia llavors Eduard Llorà, alcalde des del 2011 fins a l'actualitat, i que ara cedeix el relleu com a número u de la llista a Pablo Odell. En el seu cas, competirà el 28-M amb almenys dues altres candidatures: la del PSC, liderada per Jordi Joan Fageda, i la d'Estimem les Planes, una llista independent creada pel fins ara segon tinent d'alcalde del govern de Junts, Marc Puig.

"Sóc d'esquerres"

Simón, que es defineix com una persona "d'esquerres", ha decidit sumar-se al projecte d'Odell, que regenta un bar al poble i a qui coneix des de fa molts anys, conscient que per fer un pas així "has de creure molt en el projecte", tal com li passa amb el programa electoral que defensen l'alcaldable de Junts i el seu equip. Un programa, explica, que pretén posar "la idea de comunitat al centre" i que inclou, entre d'altres, mesures per protegir l'educació i per netejar els boscos, iniciatives en defensa de l'agricultura ecològica, per a la restauració d'habitatges i a favor de les energies renovables. "Sento molta il·lusió quan penso en ells", diu sobre els membres de la candidatura juntaire. "Si el meu gest de suport pot ajudar en alguna cosa, m'alegrarà", afegeix.

La també directora d'Estiu 1993, que ja està treballant en una nova pel·lícula, explica que no s'ha situat en llocs de sortida a la llista per la incompatibilitat amb la seva feina i que si finalment hi ha alguna baixa i corre la llista, haurà de plantejar-se què fer. Sigui com sigui, troba important insistir en la seva condició d'independent: "No puc dir que soc una persona que m'afiliaré a Junts", assenyala. Tot i ser conscient que vivim un moment polític en què sovint "no hi ha espai per al matís", rebutja que se la vinculi amb cap formació i insisteix que "els noms dels partits, als pobles, són molt relatius". "És la gent que hi ha al darrere", afegeix. Fins ara, explica, només havia donat suport en algun moment a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. "Però també a nivell local", subratlla.

stats