Eleccions municipals

Jordi Jordan: "Esperem que el PSC i ERC no tornin a caure en l'error de pactar amb Roigé"

Portaveu de Movem Tortosa

2 min
Jordi Jordan membre de l'oposició a l'ajuntament de Tortosa

TortosaJordi Jordan (Tortosa, 1983) és diputat al Parlament pels comuns i portaveu de Movem Tortosa (5). Exerceix d’oposició a l’alcaldessa, Meritxell Roigé (7), per davant d’Esquerra (4), el PSC (3), Cs (1) i la CUP (1).

Digui la seva principal proposta.

— Cal una regeneració urbanística de tota la ciutat històrica a Tortosa, perquè les obres que s’han fet són de cara a la galeria i no han incidit en fer atractiu el nucli antic perquè hi visqui la gent. La gran assignatura pendent és la recuperació de l’habitatge. L’alcaldessa no ho reconeix.

Què li retreu a l’alcaldessa?

— Hi havia la necessitat de construir un nou hospital i nosaltres ho hem liderat. L’alcaldessa preferia acceptar l’ampliació de l’actual i nosaltres des del Parlament hem aconseguit que la Generalitat aposti per un nou hospital a través del pacte de pressupostos i una moció. L’alcaldessa ha hagut de rectificar sobre el que fins ara votava en contra a nivell local. Si hagués sigut per l’acció política de Roigé, només tindríem una ampliació i no un de nou.

¿L’objectiu és pactar amb ERC i el PSC per desbancar Roigé?

— Esperem que rectifiquin i que ERC i el PSC no tornin a caure en l’error de tornar a pactar també amb l’alcaldessa. Sempre hem dit que la majoria de la ciutadania vol un canvi amb els partits. Els que l’hem defensat som els únics que hem crescut en vots i regidors.

Un dels punts febles dels comuns és la poca implantació al territori. Quina és la fórmula a Tortosa?

— Vam néixer abans que aparegués el fenomen dels comuns. Som un partit municipalista que s’ha expandit a les Terres de l’Ebre. Seria pretensiós ara donar una recepta, però crec que no té sentit presentar llistes com fan molts partits allà on no hi ha un nucli. Soc de poques llistes, bones i amb gent arrelada al territori.

stats