Política  /  Eleccions Municipals 06/08/2022

Raquel Albiol: "La gent a Cornellà està cansada de la confrontació i el que vol són solucions"

Líder de l'oposició a Cornellà de Llobregat (ERC)

2 min
Raquel Albiol

Cornellà de LlobregatRaquel Albiol (Barcelona, 1979) lidera l'oposició a Cornellà i serà de nou candidata d'ERC.

¿La missió realista d'ERC a Cornellà és guanyar o trencar la majoria absoluta del PSC?

— Nosaltres anem a totes en aquestes eleccions: batallem per guanyar l'alcaldia i, si no és així, trencar la majoria. Portem més de 30 anys de governs socialistes i creiem que és més que necessari que hi hagi un canvi.

Balmón porta 18 anys d'alcalde i no es desgasta. El 2019 va treure tres regidors més...  

— Sempre hem dit que els governs socialistes han fet coses ben fetes, no negarem una evidència. Però no les compartim totes. Hem d'anar més enllà en certes polítiques. 

¿És comprensible que algú pugui estar tants anys en una alcaldia?

— Per regeneració hi hauria d'haver canvis i que no s'estanqués tant de temps una mateixa persona en un càrrec, sigui del color polític que sigui.

Quin és el principal problema de Cornellà?

— De problemàtiques n'hi ha moltes. Una d'elles és que la gent pugui viure bé i amb dignitat. Per exemple, el tema de l'habitatge i la sostenibilitat. S'ha de trobar un equilibri entre zones verdes, equipament i habitatges.

¿La candidatura de Rufián a Santa Coloma pot ajudar la resta d'Esquerra a l'àrea metropolitana?

— Hi ha la possibilitat que l'efecte mediàtic acompanyi i hi hagi més tendència de vot a l'àrea metropolitana. Tenir grans caps de llista reforça la marca d'ERC i la feina que fem. 

¿La condició d'independentista és a vegades un obstacle per fer campanya a Cornellà?

— La gent ha canviat la percepció sobre el moviment. Als anys 90 estava percebut com quatre persones que només lluitaven per la independència, i el moviment sempre s'ha mogut també pels drets socials. Socialment això ha canviat molt més.

 ¿L'aposta pel diàleg els ha beneficiat, a la ciutat?

— Tenim molt clar que el diàleg no el podem abandonar en cap cas, ja sigui en l'àmbit local, nacional o estatal. I en ciutats com Cornellà la gent està cansada de la confrontació pel simple fet que sigui confrontació. La gent el que vol són solucions.

stats