Eleccions municipals

Maite Aymerich: “La gestió del dia a dia és molt clientelar, un caos, i el govern no hi és”

Líder de l'oposició a Sant Vicenç dels Horts (JxSVH-ERC)

Roger Palós
2 min
La líder de l'oposició a Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich (ERC)

Sant Vicenç dels HortsMaite Aymerich (Sant Vicenç dels Horts, 1964) lídera l’oposició, després de ser desbancada com a alcaldessa d’un municipi que era referent per a l’independentisme i que va catapultar Junqueras al Govern. 

Què n’opina del mandat de Comino com a alcalde?

— Una decepció. Ha oblidat que és alcalde per 66 vots més, ha trencat ponts i ha tornat a l’ús partidista de l’administració o a col·locar gent propera. Fins i tot votants seus se’ns adrecen dient que Sant Vicenç està aturat. La gestió del dia a dia és molt clientelar, un caos, i el govern no hi és. Ha tornat la sensació del temps en què si reies les gràcies tenies favors i, si no, menysteniment. 

M’ho pot concretar?  

— Ens ha arribat d’entitats que han estat criticades per haver parlat amb nosaltres. A més, Comino s’ha dedicat a desprestigiar i a desfer projectes de l’anterior govern només perquè no eren seus, encara que fossin bons.

S’esperaven l’acord PSC-Cs?

— Nosaltres vam oferir una gran aliança de governabilitat des del primer moment i Comino la va descartar. És xocant que s’optés pel pacte amb Cs per rèdits electorals quan hi havia altres opcions. Han intentat deixar-nos al marge. Tot i això, sovint les propostes s’aproven amb el nostre vot, encara que l’alcalde no ens ho hagi demanat.

¿En què es basa la seva alternativa?

— És important tenir un parc d’habitatge públic de lloguer. En el nostre mandat vam fer habitatge d’emergència social, que ara s’ha acabat. Hem d’actuar en la trama urbana, no en la zona agrícola: el relat que s’està fent de triar entre zona agrícola o fer més habitatge no és veritat. També vam començar a treballar en les escoles bressol, però ara s’ha optat per un model que es queda curt i hi ha famílies sense plaça. Volem reforçar els equipaments esportius i la participació ciutadana. I actuar en mobilitat, on tenim un caos.

¿Com ha de penetrar l’independentisme a l’àrea metropolitana?

— Treballant per a la gent, amb els valors republicans, que vegin que els governs responen a les seves necessitats. Ara bé, a JxSVH-ERC hi ha gent que votaria diferent en un referèndum. A nosaltres ens interessa treballar pel nostre municipi.

stats