Protagonista col·lateral

Joan Reig: El bateria d'Els Pets que cita Lennon per defensar el mentrestant d'ERC

Joan Reig, cap de llista a Constantí, critica que encara hi hagi gent instal·lada a l'1-O

2 min
Joan Reig, a Constantí

BarcelonaEl bateria d'Els Pets, Joan Reig (Constantí, 1963), ha estat escollit aquesta setmana alcaldable per ERC al seu poble. No és el primer cop que forma part de la llista d'Esquerra, on no milita. A les darreres eleccions va ser suplent i el 2015 va anar de número 7. "En aquelles eleccions, vaig donar suport a la CUP de Vic, a l'alcaldessa de CiU de Prades. Cada poble és un món i no soc sectari", explica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Molt involucrat en el teixit associatiu, és president des de fa uns anys de la Societat el Casino, d'on no pot marxar per manca de relleu. Aquest ha estat el motiu que l'ha empès ara a acceptar ser el cap de llista després de refusar-ho unes quantes vegades. Ho fa per lleialtat als regidors que ara fan un pas al costat, diuen els que el coneixen.

També perquè comparteix el diagnòstic que fa ERC de l'1-O. "Tornem a la trinxera, curem els ferits i preparem el proper embat, que no pot ser d'aquí 15 dies, hi ha gent que encara està a l’1-O i s’enfoten del mentrestant", lamenta Reig, que recorda que John Lennon deia que "la vida és el que et passa mentre fas plans".

Defensa, com el seu partit, que cal ser més, encara que li diguin que és un traïdor. Uns retrets que li arriben per tercers perquè no té Twitter. "S'aïlla de les xarxes per no enfadar-se", expliquen del seu entorn. "La independència no es pot fer amb un 50% i cal treballar el dia a dia. ERC ho ha fet amb la reforma de la sedició i els indults", subratlla, defensant el diàleg. "¿Amb qui pactaràs si no és amb l’enemic?", es pregunta abans de titllar d'"acte de propaganda" la tornada de Clara Ponsatí. "El Tsunami quant va durar? Les revolucions es fan quan la gent les passa molt putes", conclou.

Net del darrer alcalde franquista, és conscient que ell ho té més difícil. Només una moció de censura el 2008 ha trencat l'hegemonia del PSC. "Tenim els intel·lectuals i ens falten els obrers", recorda que deien a Nacionalistes d'Esquerra, el primer partit al qual es va acostar abans d'ingressar a l'MDT, d'on va marxar cansat del "sectarisme". Ara viurà la política en primera línia i confessa que li fa "vertigen".

stats