Eleccions municipals

L'ARA llança un interactiu amb totes les dades clau per votar a les eleccions del 28-M

La nova eina digital inclou l'evolució dels indicadors econòmics i demogràfics clau de cada municipi i l'històric de tots els resultats i alcaldes des del 1979

ARA
2 min

BarcelonaEl diari ARA ha posat en marxa un interactiu de dades sobre les eleccions municipals del 28-M que va molt més enllà dels resultats de les últimes eleccions municipals. A part de la pàgina inicial, on hi ha un resum del pronòstic de l'última enquesta de l'ARA per la cursa electoral a Barcelona i dels principals resultats de les últimes eleccions municipals a Catalunya i a Espanya, l'interactiu destaca per l'exhaustivitat i el nivell de profunditat de les dades de cada un dels municipis. Inclou, per cada població, informació clau sobre l'evolució d'indicadors demogràfics, econòmics i de gestió durant l'última dècada. Les pàgines de cada municipi es poden trobar mitjançant el cercador que hi ha a la part superior dreta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A part dels resultats de les últimes eleccions i la composició del ple vigent, l'interactiu també inclou un repàs històric amb els resultats de totes les eleccions a cada població des del 1979, la llista de tots els alcaldes que ha tingut cada municipi i una detallada bateria de dades amb els principals indicadors. En concret, mostren l'evolució durant els últims deu anys de la població, la natalitat, l'envelliment, la immigració, l'atur, la renda mitjana per càpita, el preu mitjà del lloguer i el producte interior brut. Pel que fa a la gestió del consistori, també s'hi inclouen gràfiques d'evolució de la recaptació d'impostos, els ingressos per part d'altres administracions, la despesa prevista i l'endeutament. Tots aquests indicadors es comparen, a més, amb l'evolució del global de la comarca i de Catalunya.

Aquest interactiu –desenvolupat per l'equip format per Marc Camprodon, Marc Funollet, Auri Garcia, Idoia Longan, Ricard Marfà i Roger Pujol– és el més complet dels que ha preparat aquest diari fins ara per a uns comicis. Inclou, conjuntament amb el seguiment electoral que es fa des de l'ARA, la informació clau per votar el 28-M. A més, s'anirà completant amb més informació a mesura que estigui disponible. Així, per exemple, inclourà els resultats actualitzats en temps real durant l'escrutini, el dia 28, a més dels mapes clau per entendre tota la informació electoral d'un sol cop d'ull. Però també s'hi incorporarà un pactòmetre que permetrà veure quines aliances es poden crear en aquelles poblacions on no quedi un alcalde clar i, més endavant, s'hi incorporarà l'alcalde finalment escollit.

stats