Política 27/09/2015

El PP s'enfonsa i perd gairebé el 30% dels vots

"Els resultats no són els esperats ni els que desitjàvem", ha lamentat Albiol

Núria Martínez
2 min
Xavier García Albiol, al World Trade Center / PP

BarcelonaPer veure tots els resultats en l'interactiu especial 27-S, clica aquí

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els resultats no són els esperats ni els que desitjàvem". Així ha valorat el candidat del PP, Xavier García Albiol, els 11 diputats obtinguts a les eleccions catalanes, que els releguen a la cinquena força al Parlament. Albiol -que ha perdut 8 escons respecte els darrers comicis i gairebé el 30% dels vots- ha considerat que no poden estar "satisfets", però ha destacat que han millorat els resultats respecte les enquestes del mes de juliol, que els atorgaven entre 6 i 7 escons.

Albiol ha felicitat C's pels bons resultats obtinguts (25 diputats) i ha tornat a oferir-se al partit taronja per crear una alternativa "als que volen trencar Espanya". "La majoria de catalans aposten per a una alternativa no rupturista", ha opinat. El candidat del PP ha insistit en l'alta participació registrada i ha considerat que "ha posat en evidència que la majoria de catalans no estan per la fractura ni la divisió". "Aquells com Artur Mas que van plantejar-ho com un plebiscit han fracassat. La suma de CDC i ERC no els permet dur a terme el repte rupturista que havien plantejat", ha afirmat. En la mateixa línia, ha recordat que és la primera vegada des de 1984 que aquests dos partits no sumen majoria.

Albiol també ha criticat Mas per haver iniciat ara fa cinc anys "la deriva d'inestabilitat política i social de Catalunya": "Ha convocat 3 eleccions i ha dividit i trencat la seva coalició. Ha valgut la pena dividir la societat? Nosaltres creiem que no", ha opinat.

Valoració abans dels resultats: "Alta participació"

"El PP ha complert els seus objectius pel que fa a la participació a les eleccions". Així s'ha expressat el director de campanya del PP, Jordi Cornet, després que es fes públic el sondeig de TV3, que atorga als populars entre 9 i 11 diputats. Cornet ha considerat que era "molt d'hora" per fer valoracions i ha afegit que "mai les enquestes han encertat els resultats del PP". "Crec que hi haurà sorpreses i espero que siguin bones", ha insistit.

Cornet ha considerat que el d'avui és "un dia molt important" i ha afegit que se sentia "molt orgullós" del fet que els catalans hagin anat a votar "massivament". "És una gran festa de la democràcia", ha expressat i ha afegit que només per "la participació haurà sigut un gran dia".

stats